I Gist pojačao Zvezdu 1Foto: STARSPORT

U noći između nedelju i ponedeljka, Crvena zvezda dovela je još jedno zvučno pojačanje.

Posle nekoliko dana iščekivanja, potpis na dvogodišnji ugovor stavio je Amerikanac Džejms Gist, nekadašnji krilni centar Partizana koji je poslednjih sedam godina igrao za Panatinaikos.

Nekadašnji student Univerziteta Merilend i „pik“ San Antonija sa NBA drafta 2008. stekao je evroligašku reputaciju na poziciji krilnog centra, s tim da je neretko uskakao i na mesto centra, što bi pod vođstvom Milana Tomića mogla da mu bude osnovna uloga.

Interesantno je da će Amerikanac u Zvezdinom dresu od jeseni započeti svoju jubilarnu, desetu sezonu u najjačem evropskom takmičenju. U Evroligi je debitovao takođe u „Pioniru“, noseći crno-beli dres, a potom je na najvišem nivou igrao i za Unikahu i Fenerbahče. Od ovog leta, Gist će biti na crveno-beloj strani i u snažnoj centarskoj liniji, u koju će na poziciji krilnog centra doći i Efesa Derik Braun, a tu je i Ognjen Kuzmić, „petica“ koja se vratila na Mali Kalemegdan iz Real Madrida.

Takođe, od najviših starosedelaca, pod ugovorom su Majkl Odžo, prvi Zvezdin centar na kraju minule sezone, kao i Dušan Ristić i Nikola Jovanović, koji je u takmičarskoj 2018/19 bio pozajmljen Trentu. Dolaskom DŽejmsa Gista Zvezda je izvesno završila sa kompletiranjem centarske linije, s obzirom i na nove ugovore sa Mohamedom Fajeom i Borišom Simanićem. Akcenat bi trebalo da u narednim danima stavi na dovođenje startnog plejmejkera. Ne prođe dan a da se u javnosti ne pojavi neko od proverenih i dokazanih organizatora igre.

Zvezda je kontaktirala Stefana Jovića, nekadašnjeg pleja crveno-belih, ali su njegovi zahtevi finansijske prirode bili preveliki. S obzirom na broj stranaca, u Zvezdi možda i žele da startni plej bude domaći košarkaš, ali barem trenutno deluje da je realna opcija stranac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari