I Majorka se zahvalila Radonjiću, Nemanja blizu selidbe na Marakanu 1 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Doskorašnji reprezentativac Srbije mogao bi da se vrati u Crvenu zvezdu.

Španski klub odlučio je da ne iskoristi opciju otkupa Radonjićevog ugovora za 2,5 miliona evra.

Brzonogi fudbaler zimus je napustio Torinu, u kome se nije naigrao ove sezone, odlučivši tada da prihvati opciju pozajmice Majorki do kraja takmičarske godine.

Ipak, nije uspeo da se nametne u redovima španskog prvoligaša, uprkos tome što mu je aklimatizacija bila olakšana time što su mu saigrači bili zemljaci Predrag Rajković i Matija Nastasić.

Radonjić se vraća u Torino jer sa klubom iz Serije A ima ugovor na još godinu dana, međutim prema informacijama iz Italije male su šanse da ostane u redovima „bikova“.

Doskorašnji reprezentativac Srbije nije imao plodonosnu saradnju sa Ivanom Jurićem, iako se hrvatski stručnjak zalagao da svojevremeno pređe iz francuskog Marseja.

Radonjić je prvobitno opravdao očekivanja tokom pozajmice, zbog čega je Torino kasnije i potpisao sa njim ugovor do 2025. međutim, uprkos odličnom startu sezone i postignutim golovima (tri u prva četiri kola) ubrzo je postao rezerva i neko ko je dobijao šansu kao druga opcija na poziciji desnog krila.

Njegov povratak u Crvenu zvezdu nije samo najavio Zvezdan Terzić, generalni direktor kluba, već o tome uporono pišu i italijanski mediji, iako je u međuvremenu došlo do smene na klupi Torina.

Jurića je zamenio Paolo Vanoli iz Venecije, što bi moglo da prolongira donošenje definitivne odluke od strane višesturkog prvaka Italije.

Radonjić je u prošloj sezoni odirgao 24 utakmice za Torino i Maljorku, ali je u većini ulazio sa klupe. Postigao je tri gola i upisao jednu asistenciju. U Torinu je proveo i prošlu sezonu, a pre toga je bio u Benfiki, Herti i Marselju koji ga je u leto 2018. doveo za 12.000.000 evra.

Brzonogi 28-godišnji fudbaler nedavno je izgubio status reprezentativca Srbije, a i sam je izjavio da ne želi da nastupa za sovju zemlju sve dok je selektor Dragan Stojković Piksi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari