I Partizan mogao uz FMP 1Foto: FMP logo

U poslednja dva dana tim iz Železnika se isto toliko puta oglašavao saopštenjem u vezi sa potencijalnim učešćem u Evrokupu naredne sezone.

Prvim je želeo da objasni nepostojanje geneze problema, odnosno uloge FMP u prethodnom odustajanju Partizana od učešća u istom međunarodnom takmičenju u organizaciji EKA, postavivši ujedno i određena, sa punim pravom i razlogom, pitanja KSS u vezi sa prethodno odbijenom kandidaturom za učešće u FIBA „Ligi šampiona“ u sezoni 2016/17, koju je u ime KSS potpisao Dejan Tomašević, generalni sekretar Saveza.

Jučerašnjim saopštenjem FMP je obavestio javnost da je njegova kandidatura prihvaćena od strane Evrokupa i da „panteri“ ravnopravno konkurišu sa ostalim timovima za popunu tri upražnjena mesta nakon odustajanja grčkog tima AEK, poljske Zijelone Gore i ruskog Volgograda. Ne spominjući KK Partizan, tim iz Železnika je apostrofirao da je postojala realna mogućnost da dva srpska tima naredne sezone učestvuju u Evrokupu.

– KK FMP obavešten je da se nalazi u najužoj grupi klubova kandidata koji treba da popune tri upražnjena mesta za takmičenje u Evrokupu u takmičarskoj sezoni 2016-2017, a nakon odustajanja grčkog AEK-a, poljske Zijelone Gore i ruskog Volgograda. Moramo da zaključimo, nakon razgovor sa čelnicima Evrokupa, da je prava šteta što srpska košarka u sezoni 2016/17 neće imati dva predstavnika u Evrokupu, što je očigledno bilo moguće, ali odgovor na to pitanje za sada neće davati FMP, već oni koji pokušavaju da dezinformišu košarkašku javnost Srbije.

Naš klub je istovremeno saznao i ko su ostali klubovi koji su se kandidovali za tri upražnjena mesta u ovogodišnjem Evrokupu. Konkurencija je koliko smo informisani izuzetno jaka, tako da će konačnu odluku doneti Evrokup u narednom periodu – siže je saopštenja na čijem je kraju navedeno da je održan sastanak UO u prisustvu predsednika i potpredsednika Skupštine kluba, kao i direktora kluba, na kome je analizirana najnovija situacija, u skladu sa aktima kluba, Statuta KSS, kao i međunarodnim pravom, imajući u vidu presude suda u Minhenu i Jerusalimu, kako bi se klub pripremio za zaštitu svojih prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari