I Srbija i Fulam dobili centarfora 1

To što je fudbalska reprezentacija uspela da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Rusiji umnogome je zaslužan Aleksandar Mitrović. Međutim, njegovo učešće na smotri najboljih fudbalera sveta bilo je pod velikim upitnikom.

Naime, menadžeru Njukasla Rafaela Benitezu Mitrović se nije uklapao u njegov „sistem igre“ pa je centarfor „orlova“, uglavnom sedeo na klupi, neretko i na tribinama. I sam Mitrović je shvatio da ukoliko želi da zadrži reprezentativni dres mora nešto radikalno da promeni.

– Morao sam da napustim Njukasl jer su mi bile potrebne utakmice u nogama, očajnički sam želeo da igram fudbal, da budem na terenu, da postižem golove – objasnio je Mitrović zbog čega je došao u Fulam.

Na putu do Krejven Kotidža Mitrovića je poslužila sreća. Naime, poslednjeg dana prelaznog roka on je otputovao u Anderleht da potpiše ugovor, nešto se iskomplikovalo (umesto njega Belgijanci su angažovali Lazara Markovića) i, bukvalno u poslednjim minutima prelaznog roka Slaviša Jokanović, menadžer Fulama je ubedio vlasnike kluba da angažuju Mitrovića.

Da je to bio „pravi“ potez i za Mitrovića (igra, daje golove, vratilo mu se samopouzdanje) i za Fulam (sada su treći u Čempionšipu), ubrzo se dokazalo. U martu je postigao pet golova na isto toliko utakmica i zasluženo dobio priznanje igrača meseca u Čempionšipu.

– Veoma sam srećan i ponosan. Hvala saigračima što su mi pomogli da ostvarim ovo. Od prvog minuta sam se brzo prilagodio. Dobro se osećam što igram svaku utakmicu, što sam na terenu, zbog toga sam i došao – rekao je Mitrović.

Slaviša Jokanović, menadžer Fulama, koji je, možda, i najzaslužniji za odlične igre Mitrovića je za klupski sajt kratko prokomentarisao priznanje koje je pripalo Mitroviću.

– Aleksandar je pokazao kvalitet, snagu i upornost da postigne važne golove i pomogne svojim saigračima. Čestitam mu na osvojenoj nagradi za mart i očekujem da će nastaviti u istom ritmu i da će pomoći ekipi u ključnom delu sezone – rekao je Jokanović .

Inače, i sam Jokanović je bio u konkurenciji za trenera meseca ali je priznanje pripalo menadžeru Kardifa Nilu Vornoku.

Poslednjim igrama kako u Čempionšipu tako i u dresu reprezentacije (protiv Nigerije dva gola) Mitrović je dokazao da Srbija i Fulam imaju centarfora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari