I šta će Đoković sad: Koja li je tajna... dugovečnog trajanja Adrijena Manarina? (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Protivnik Novaka Đokovića u osmini finala australijskog opena Adrijen Manarino, koji je na 19. mestu svetske liste najbolji francuski teniser, nema nezaboravna ostvarenja na turnirima za grend slem.

Triput je na Vimbldonu takođe dogurao do četvrtog kola (Đoković ga izbacio 2017), a u Melburnu je među 16 najuspešnijih ušao i 2022 (nije mogao dalje od španskog asa Rafaela Nadala).

Međutim, 35-godišnji veteran još drži zavidan nivo igre iz prošle godine, kada je u drugom delu sezone osvojio trofeje u Njuportu (trava), Astani i Sofiji (tvrda podloga).

Da je vrhunski spreman za izazove u Melburnu, govori to što su mu sva tri meča pripala na pet setova, a u trećem kolu je izašao kao pobednik iz bespoštedne borbe s 21-godišnjim Amerikancem Benom Šeltonom.

Posle zadivljujućeg uspeha na ivici iznemoglosti u više od četiri i po časa stao je pred mikrofon za tradicionalno slovo pobednika pred publikom.

Na pitanje koja je tajna njegove dugovečnosti, na tren je zastao i da bi smislio odgovor koji će zasmejati gledalište, u čemu je i uspeo.

„Počeo sam sa tekilom“.

 

Tribine su prasnule u smeh.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari