I u Partizanu imaju razloga za strah od mogućih kazni Evrolige 1Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Serhio Ljulj je pregrubim faulom isprovocirao Kevina Pantera. Amerikanac je naseo na provokaciju posle koje je došlo do opšteg meteža na parketu hale u Madridu.

Udaranje, guranje, jurnjava po parketu, uz divljačko obaranje Dantea Egzuma od strane Geršona Jabuselea biće glavne teme „disciplinaca“ u Evroligi prilikom procene potencijalnih kazni vinovnika velikog incidenta u drugom meču plej-ofa odigranom u madridu.

Umesto da slave kapitalnih 2-0 protiv Reala, pred treći susret koji će se organizovati u Beogradskoj areni i biti prilika da se potvrdi mesot na Fajnal-foru, u Partizanu takođe imaju razloga za strah od potencijalne kazne koju bi mogli da dobiju i pojedini košarkaši crno-belih.

Kevin Panter i Matijas Lesor, pre svih, biće deo analize, tačnije, njihova udaranja Džanana Muse, odnosno njegovo obaranje na parket od strane francuskog centra.

Imao je i Zek Ledej blizak susret sa Gebrijelom Dekom koji je bio inicijator prvog klasičnog udaranja protivničkog igrača.

Možda bi se sve smirilo i završilo koškanjem da se Argentinac kojim slučajem nije zaleteo pravo na Dantea Egzuma, oborivši ga s leđa na pod.

Geršon Jabusele će sigurno dobiti maksimalnu kaznu, pitanje je i da li će više igrati za Real Madrid, a mečevi suspenzije očekuju i Serhija Ljulja.

Evroliga je najavila da će u naredna 24 sata doneti odluku o kaznama za aktere tuče u Madridu u kojoj je učestvovala većina igrača Reala i Partizana.

Jasno je da su na meču napravljeni teži prekršaji u koje Evroliga ubraja: fizički napad koji dovodi do prekida utakmice, pretnje i vređanje, kao i ponašanje koje vodi do nasilja.

Najveća kazna je suspenzija iz Evrolige na četiri godine. Blaže su one koje iznose od godinu dana zabrane, do suspenzije na tri ili više utakmica u zavisnosti od procene kakav je bio stepen prekršaja. Košarkaši koji su učestvovali u tuči mogu da budu kažnjeni novčano od 30 do 280 hiljada evra.

U duelu između Reala i Partizana isključen je 21 igrač i zbog toga meč nije mogao da se nastavi. Vrlo lako bi moglo da se desi da budu donete najrigoroznije kazne u istoriji Evrolige.

Do sada su najdrastičnije kazne izrečene 2013. godine posle sukoba igrača Olimpijakosa i Galatasaraja. Učesnici tuče dobili su zajedno deset mečeva kazne. Mirza Begić četiri, a Printezis i Mensa Bonsu po tri utakmice. Begić je uz to platio 15, a Printezis i Mensa Bonsu 10 hiljada evra.

Olimpijakos kao organizator je narednu utakmicu igrao pred praznim tribinama i platio je 39 hiljada evra.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari