Muška seniorska vaterpolo reprezentacija Srbije bez kiksa je stigla do završnog turnira Svetske lige, koji se održava od 16. do 22. juna u Đenovi. Posle tri pobede u tri meča u Novom Sadu, osvajač prošle SL identičan učinak imao je i u Portugaleteu. Iako im je za potvrdu plasmana na finalni turnir bio potreban bod, Ćirić, Savić, Filipović i društvo ponovo su preslišali Rusiju (13:8), Rumuniju (11:3) i Španiju, koja je juče pred svojom publikom prošla još gore nego u Srbiji – 11:5 (4:2, 3:2, 2:1, 2:0).

Muška seniorska vaterpolo reprezentacija Srbije bez kiksa je stigla do završnog turnira Svetske lige, koji se održava od 16. do 22. juna u Đenovi. Posle tri pobede u tri meča u Novom Sadu, osvajač prošle SL identičan učinak imao je i u Portugaleteu. Iako im je za potvrdu plasmana na finalni turnir bio potreban bod, Ćirić, Savić, Filipović i društvo ponovo su preslišali Rusiju (13:8), Rumuniju (11:3) i Španiju, koja je juče pred svojom publikom prošla još gore nego u Srbiji – 11:5 (4:2, 3:2, 2:1, 2:0). Mada je meč, zbog obilne kiše u Bilbau, igran u manjem bazenu od standardnog, a protivnik imao temperamentnu podršku sa punih tribina, dvostruki strelci Dejan Savić i Andrija Prlainović, podržani ostatkom ekipe, bez problema su izašli na kraj sa Špancima.

Poznato devet od 10 finalista

U završnici trke za odličja i vredne novčane nagrade u najkomercijalnijem vaterpolo takmičenju nastupiće 10 reprezentacija. Italiji je, kao domaćinu finalnog turnira, zagarantovano učešće, u grupi Evropa 1 pravo na to stekle su selekcije Srbije i Španije, iz grupe Evropa 2 u Đenovu odlaze Crna Gora i Hrvatska, američki kontinet će (bez kvalifikacija) predstavljati Sjedinjene Američke Države i Kanada, a Aziju i Okeaniju reprezentacije Australije i Kine. Čast Afrike braniće najbolji na turniru u Kazablanki (6-8. jun), na kojem će se nadmetati domaći Maroko, Tunis, Alžir i Egipat.

– Sve ide po planu. Ne mislim samo na izboren plasman na finalni turnir Svetske lige, već na pripreme za šampionat Evrope i Olimpijske igre, naša prioritetna takmičenja ovog leta. Forma je, naravno, daleko od one potrebne za vrhunske rezultate, ali već sada je vidljiv pomak u igri. Mislim prvenstveno na odbranu, koja je bila i ostala naš najjači adut. Nastavljamo s radom… – poručuje jedan od naših najboljih pojedinaca u Španiji, Aleksandar Ćirić, koji posle dana predaha u Beogradu sutra sa selekcijom Srbije odlazi u Trst, na sedmodnevni sparing sa Italijanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari