novak đokovićfoto EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Ruski as smatra da bez obzira na rezultate u ovoj sezoni, Novak Đoković ima velike šanse da se domogne same završnice Rolan Garosa.

Jednu od najlošijih sezona u poslednji desetak godina igra Novak Đoković.

Polufinale Australiijan opena njegov je najveći domet, a kako je takmičarskom godinom počela da dominira šljaka Srbin beleži još slabije rezultate.

Posle razočarenja u Monte Karlu, preskakanja turnira u Madridu, usledio je debakl u Rimu koji je trebalo da bude poslednja i najbolja provera pred drugi grend slem u sezoni.

Rolan Garos počinje za nekih desetak dana i uprkos lošoj formi, igrači poput Danila Medvedeva smatraju da je Đoković, uz Karlosa Alkaraza, glavni kandidat za titulu u Parizu.

– Ako budu igrali u Parizu, Novak Đoković i Karlos Alkaras su glavni favoriti. Naravno, još neki teniseri imaju dobre šanse. Da krenemo po rejtingu. I Janik Siner će imati priliku da osvoji ako bude igrao. Stefanos Cicipas je pobedio u Monte Karlu, ako to uradi i u Rimu, biće jedan od favorita takođe. Za mene su ipak Novak i Karlos najbliži, znaju da igraju na ovoj podlozi, ali mislim da je turnir otvoreniji nego ikada. To je dobro i za mene, jer ne igram tako kvalitetno, tako da što je takmičenje otvorenije, to bolje za mene – perspektiva je posmatranja ruskog asa koji nije uspeo da odbrani titulu u Rimu, osvojenu prošle seozne.

Zanimljivo je da Medvedev nikada u karijeri nije vezao dve titule na jednom turniru.

– Razočaravajuće je. Želeo sam dobro da odigram, a nisam bio ni blizu. Naravno, što više titula osvajam, raste verovatnoća da ću neku ponovo osvojiti, makar je i ne odbranio. Trebalo je psihološki da budem jači ovde. Kada to nisam, ne mogu da pobedim. Razočaravajuće jeste, ali takav je sport. Najvažnije je da te uvek čeka sledeći turnir.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari