Iako se u Partizanu nije dokazao, Kaminski bi mogao da ostane u Evroligi: Pariz "koketira" sa Amerikancem 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Posle poraza u finalu ABA lige od Crvene zvezde, Frenk Kaminski praktično završio saradnju sa Partizanom.

Obe strane su verovanto očekivale više od one druge tokom kratke jednogodišnje saradnje, a zašto do bolje korelacije nije došlo najbolje znaju stručni štab Partizana i sam Frenk Kaminski.

Amerikanac pristojnog NBA staža trebalo je da bude atipična petica finog šuta sa distance, koja je trebalo da caruje u „pik end pop“ igri međutim tokom sezone 2023/24 Kaminski nikako nije uspevao da pruža dobre partije u kontinuitetu.

Istovremeno, do izražaja su neretko u odbrani dolazile njegove veoma spore noge, zbog čega je trener Željko Obradović taktički morao da se prilagođava i pristaje na određenu vrstu kompromisa.

U suštini, naslućivao se brzi kraj saradnje, pogotovo što je Kaminski prošlog leta postpisao jednogodišnji ugovor. Odmah nakon poraza u finalu ABA lige od Crvene zvezde, Amerikanacu je odobreno od strane kluba da se vrati u otadžbinu čime je praktično „prevrtan“ za učešće u plej-ofu Superlige Srbije.

Iako se nije dokazao u Partizanu, Kaminski bi lako mogao da i naredne sezone nastupa u Evroligi.

Kako saznaje Total basket, aktuelni osvajač Evrokupa, samim tim i učesnik Evrolige u narednoj sezoni želi da angažuje doskorašnjeg centra Partizana.

Kaminski će, pak, verovanto prvo pokušati da pronađe NBA angažman i kao prilikom pregovora sa Partizanom, opcija za povratak u Evropu doći će u obzir tek u septembru, kada bude prošao i poslednji filter za potpis ugovora sa nekim NBA timom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari