Ide Mesi u Tenesi: Gol s 32 metra - najdalji u karijeri, upisao se i Alba, Inter u finalu (VIDEO) 1Foto: AP/Chris Szagola

Portugalski as Kristijano Ronaldo se nedavno domogao prvog klupskog trofeja van evropskog fudbala (Kup arapskih šampiona sa saudijskim Al Nasrom), a na taj prag je stupio i Lionel Mesi.

Nadahnuće 36-godišnjeg argentinskog virtuoza na američkom tlu odvelo je Inter iz Majamija, mladi klub od šest leta, prvi put u finale.

U polufinalu Kupa ligaša, takmičenja timova SAD i Meksika, „ružičasti“ iz Fort Loderdejla su u gostima s 4:1 savladali Filadelfiju, jedan od najboljih kolektiva američkog sokera, koja je na svom igralištu izgubila samo jednom na prethodnih 39 zvaničnih mečeva.

Rušeći protivnike kao domine, a palo ih je svih šest od Mesijevog debija pa nadalje, Inter je stekao i pravo da dogodine debituje u Ligi šampiona KONKAKAF, zoni Severne i Srednje Amerike i Karipskog basena u sistemu Svetske fudbalske federacije.

Rival u finalu biće mu Nešvil iz istoimenog glavnog grada savezne države Tenesi, koji je u polufinalu kod kuće pobedio meksički Monterej s 2:0. Igraće se ponovo na njegovom terenu, u noći između subote i nedelje po našem. U MLS ligi, koja je na pauzi dok traje Kup ligaša, Filadelfija je u Istočnoj konferenciji treća, Nešvil četvrti, a Inter poslednji među 15 klubova.

Napadač iz Venecuele Džozef Martinez, svojevremeno najbolji strelac MLS dok je igrao u Atlanti, načeo je domaćina u 3. minutu.

 

A onda je Mesi postigao gol i u svojoj šestoj utakmici, ukupno deveti. U 20. minutu, primičući se protivničkom šesnaestercu, odlučio se za prizemni udarac s 32 metra. Lopta se kao strela zarila u donji levi ugao Jamajkanca Blejka.

 

Pedantni hroničari Mesijevih dostignuća su izračunali da je to njegov najdalji pogodak. Nadmašio je sebe, budući da je s nepuna 32 metra iz slobodnog udarca zatresao mrežu Sosijedada u San Sebastijanu u januaru 2018. u Barseloninoj pobedi s 4:2 u španskom prvenstvu.

Na izdisaju prvog poluvremena Đordi Alba, španski levi bek, dugogodišnji Mesijev saigrač na Nou Kampu (u Interovom pohodu učestvuje i Serhio Buskets), postigao je prvenac u Americi.

 

Domaćin je smanjio na 3:1 u 73. minutu, a rezervista Hondurašanin David Ruiz postavio je u 84. minutu konačan rezultat.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari