Ifet Đakovac postaje reprezentativac BiH 1foto:Starsport

Fudbaler iz Sjenice uskoro će obući dres Bosne i Hercegovine.

Sa Partizanom nije uspeo da se ovog leta dogovori o povratku u klub u kojem je nastupao za mlađe kategorije, ali, po svemu sudeći, Ifet Đakovac postigao je dogovor sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine.

Zaista dobre partije u TSC-u Đakovac će uskoro kapitalizovati dobijanjem statusa reprezentativca, s obzirom na to da je novi selektor naših zapadnih komišija Sergej Barbarez uspeo da se sa njim dogovori.

Čeka se još samo dobijanje pasoša Bosne i Hercegovine kako bi Đakovac dobio dodatnu satisfakciju zbog kvalitetnih partija u poslednje dve sezone ukrašenih sa čak 20 golova sa pozicije veznog igrača.

Prema saznanjima Sportkluba, Đakovac se nalazi na spisku kandidata novog selektora Bosne i Hercegovine.

Iako rođen u Sjenici, Đakovac nikada nije nastupao za mlađe selekcije Srbije, niti je dobijao poziv u seniorsku reprezentaciju te u daotm kontekstu ne postoje nikakve administrativne prepreke. Jedino se čeka da Đakovac dobije pasoš Bosne i Hercegovine što je stvar puke formalnosti.

Već u septembru, Đakovac bi mogao da debituje za BiH u Ligi nacija i to protiv Holandije i Mađarske.

Rođeni Sjeničanin prošao je mlađe kategorije Partizana, ali je zaobilaznim putem stigao do velike seniorske scene igrajući za Tutin i Zlatibor pre nego što je stigao u TSC 2021. godine.

Đakocac će sa 27 godina prvi put nastupiti za jednu reprezentaciju, s obzirom na to da nikada ranije nije bio u tom statusu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari