U novoj ABA ligi prošlo je tek deset kola, a košarkaši Crvene zvezde već sada imaju tri poraza, jedan više nego cele protekle sezone, pa ne čudi reakcija predsednika crveno-belih Nebojše Čovića, koji je odmah nakon neuspeha protiv Igokee sazvao sastanak sa trenerom i njegovim stručnim štabom. Nije poznato šta je zaključak razgovora, da li su primedbe išle na račun strategije sa klupe, ili zalaganja igrača. Činjenica je da Dejan Radonjić zbog povreda ima problema u timu, Mekelu i Dangubiću se pored terena pridružio i Lazić, koji je evidentno falio u Pioniru, ali je zabrinjavajuće to što je Zvezda dva od tri neuspeha doživela pred svojim navijačima.

Da poraz bude bolniji, crveno-beli su igrali svoju igru, bili su efikasni i imali u jednom trenutku i 14 poena viška, ali nisu izdržali do kraja. Podbacila je odbrana, a postavlja se pitanje da li je za neuspeh krivo opuštanje igrača, ili je trener taktikom potcenio rivala i okrenuo se mislima već narednom meču. Istovremeno, Zvezda je forsirala šut za tri poena koji je doneo pobedu u Minhenu, on stao u nastavku, a očigledno nije bilo zaduženog da „povuče ručnu“ i promeni taktiku kako bi se u napadu pronašla efikasnija i raznovrsnija rešenja.

– Odbrana je ta koja nije imala kontinuitet. Tražili smo ritam i šut i u drugom delu, znali da neće biti lako. Možda smo mogli u nekim trenucima da donosimo bolje odluke, da prednost koju smo imali u jednom trenutku održavamo – bio je koncizan trener Zvezde Dejan Radonjić.



Put u Francusku

Utakmica 6. kola Evrolige između Strazbura i Crvene zvezde igraće se po ranije utvrđenom planu, u četvrtak od 20.45, uprkos masakru u Parizu i odloženim svim manifestacijama u Francuskoj „do daljeg“. Zvezda je tokom vikenda bila u kontaktu sa Evroligom i organizatorima, a u ponedeljak je doneta konačna odluka da se meč ne odlaže, pa ekspedicija u sredu putuje u goste timu koji je savladala pred svojim navijačima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari