Igokea oštećena protiv Partizana, sudije previdele težinu faula Zeka Ledeja 1foto: ABA liga/Dragana Stjepanovic

Možda i najveće iznenađenje od početka sezone u ABA ligi, napravili su košarkaši Igokee pobedom nad Partizanom u Beogradskoj areni (91:89).

Više od osam hiljada navijača netremice je posmatralo kako u poslednjem kolu autsajder iz Laktaša matira crno-bele.

Igokea je odigrala verovatno najbolju utakmicu u sezoni, vodila i sa više od 20 poena razlike, slavivši na kraju pogotkom plejmejkera Mudija u poslednjim sekundama utakmice.

tenzija je došla do usijanja u poslednjoj četvrtini u kojoj je Partizan bio nadomak veleobrta. Shodno tome, ka sudijama su sve češće upirani pogledi kako se utakmica bližila kraju.

Pojedine odluke nije bilo jednostavno doneti, zbog kompleksnosti situacija, međutim bilo je i onih očiglednih koje su Koljenšić, Radojković i Kardum loše procenili zbog čega se danas oglasila u ABA liga, navevši u zvaničnom saopštenju da je Igokea oštećena pri kraju meča.

U pitanju je prekršaj koji je napravio Zek Ledej na 2.20 pre kraja, koji je i posle gledanja video snimak presuđen kao „običan“. Dok je komisija ABA lige zaključila da je trebalo da bude proglašen nesportskim, što bi donelo dva bacanja i loptu za klub iz Laktaša.

– ABA liga, tojest Sudijska komisija izdaje sledeće saopštenje povodom situacije sa utakmice 7. kola između Partizan Mozzart Beta i Igokee Mtel, koja se dogodila na 2.20 do kraja četvrte četvrtine, kada su sudije, tokom igre, ali i nakon video provere, dosudile ličnu grešku Zeku Ledeju, objasnivši svoju odluku kao situaciju u kojoj je odbrambeni igrač pokušao da dođe do lopte.To nije bila ispravna odluka. Igraču Partizan Mozzart Beta sa brojem dva, Zeku Ledeju, trebalo je da bude dosuđena nesportski faul u skladu sa pravilima košarkaške igre, član 37.1.1. kriterijum dva „prekomerni, snažni kontakt, koji je igrač napravio pri pokušaju da dohvati loptu ili protivnika“ . navedneo je u saopštenju regionalne lige.

Pogrešna odluka sudijske trojke na kraju nije presudno uticala na ishod utakmice, s obzirom na to da su se puleni Vladmira Jovanovića trijumfalno vratili u Laktaše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari