Igor Duljaj najavio prvi duel Partizana u Ligi konferencije: Vlaga i vrućina na strani našeg protivnika 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da su crno-beli favoriti u dvomeču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv azerbejdžanskog Sabaha.

Prvi meč na programu je u četvrtak (18.00) u Bakuu, a prvi stručnjak crno-belih smatra da će, osim kvalitetnog protivnika, njegova ekipa imati problema i sa lokalnom klimom.

– Nema slabih timova, oni su to pokazali u prethodnom periodu. Mladi su, primaju malo golova i imaju zanimljive, interesantne igrače. Imaju odličnog trenera, mlad je stručnjak. Takođe, imaju izuzetne pojedince: Musajeva, Mikela, Da silvu… Posebno su opasni kada oduzmu loptu, jer imaju jako brze igrače. Brzo se transformišu, opasni su u kontrama. Imamo ozbiljnog protivnika, a dodatni problem mogu da nam predstavljaju vlaga i temperatura. Biće teško, ali nismo došli ovde sa spuštenim gardom – rekao je Duljaj.

On je dodao da je optimista kad je u pitanju konačan ishod dvomeča nakon onoga što je Partizan prikazao na početku Superlige Srbije.

– Iako smo pre Sabaha odigrali samo dva meča, oni nam daju nadu da možemo da pokažemo kvalitetan fudbal i posle svega imamo obavezu više prema našim navijačima – izjavio je trener crno-belih.

Revanš meč igra se 17. avgusta (21.00) u Beogradu, a ukoliko se plasira u plej-of Lige konferencija Partizan će za plasman u grupnu fazu ovog takmičenja igrati protiv boljeg iz duela u kojima se sastaju rumunski FC Steaua Bukurešt i danski Nordsjeland.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari