Igor Duljaj ostaje u Partizanu 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ukrajinski novinari su, vođeni logikom da je Igor Duljaj nedavno viđen u Kijevu, počeli da pišu o tome kako se srpski stručnjak vraća u Šahtjor. Iako se u prvi mah činilo da bi moglo da dođe do raskida saradnje između Partizana i Duljaja, prema saznanjima Mozzartsporta, stručni štab Aleksandra Stanojevića neće pretrpeti kadrovske promene.

Tačno je da je Duljaj nedavno boravio u Ukrajini, ali potpuno drugim povodom, tačnije iz privatnih razloga, s obzirom na to da je tokom decenijskog staža u Šahtjoru iz Donjecka stekao sijaset prijatelja, a jedan od najboljih mu je Dario Srna, nekadašnji reprezentativac Hrvatske i čuveni desni bek ukrajinskog velikana.

Srpski stručnjak je čak šest godina nastupao je za velikana iz Donjecka,upisao 196 utakmica i postigao šest golova.

Osvojio je Kup UEFA, četiri titule prvaka Ukrajine i po dva nacionalna kupa i superkupa. Bio je jedan od miljenika gazde kluba Rinata Ahmetova.

Posle Šahtjora je još četiri godine igrao za Sevastopolj u kojem je završio karijeru.

U leto 2016. godine je u Šahtjoru započeo i trenersku karijeru kao pomoćnik tadašnjeg stratega Paula Fonseke, a u decembru 2019. je prihvatio poziv Sava Miloševića da mu asistira u stručnom štabu Partizana. Kada je Aleksandar Stanojević nasledio Miloševića, zadržao je Duljaja u ulozi prvog pomoćnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari