Igor Kokoškov spreman da se vrati u Evroligu, velikan pregovara sa srpskim stručnjakom 1Foto: Starsportphoto ©

Barselona u kontaktu sa nekadašnjim selektorom Srbije.

Katalonci su imali rezultatski košmarnu sezonu bez i jednog trofeja, zbog čega je Rožer Grimau dobio otkaz.

Od tog trenutka pojačana su nagađanja ko bi mogao da preuzme veoma odgovornu ulogu i suoči se sa ogromnim pritiskom javnosti.

Dimitris Itudis je dugo figurirao za najvećeg kandidata, čak se pisalo o tome da je samo pitanje trenutka kada će biti imenovan za šefa sturke, međutim poslednjih dana pojavljuju se informacije da se Barselona okrenula nekim drugim kandidatima, a među njima je i Igor Kokoškov.

Prema saznanjima Sport kluba, Barsa je uspostavila kontakt sa aktuelnim trenerom u sturčnom štabu Atlante Hokus, koji je, navodno, zainteresovan da se vrati u evroligašku košarku, iako je imao veoma loša iskustva dok je vodio Fenerbahče, s obzirom na to da za relativno kratko vreme nije uspeo da ubedi igrače u svoju trenersku filozofiju i metodiku rada.

Dve strane su imale i uvodne razgovore na temu preuzimanja Barselone i čini se da su obavljeni na željeni način. Kokoškov je evropski trener sa najdužim stažom u NBA ligi, a bio je i prvi van Severne Amerike koji je vodio jedan NBA tim kao glavni trener (Finiks Sans).

Igračku kairjeru završio je sa nekih 20 godina, okrenuvši se trenerskom pozivu. Raido je prvo u OKK Beogradu, Partizanu, a 1999. godine otišao je na univerzitet Mizuri i posle samo godinu dana prešao je u sturčni štab Los Anđeles Klipersa.

Kao asistent radio je u brojnim NBA timovima, a ima i šampionski prsten sa Detroit Pistonsima 2004. godine. Bio je član stručnih štabova Klivlenda, Orlanda, Jute, Sakramenta, Finiksa, Dalasa, Bruklina… a trenutno je asistent Kvinija Snajdera u Atlanti Houks.

Kokoškov je sa reprezentacijom Slovenije bio šampion Evrope, a jedno kratko vreme vodio je i reprezentaciju Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari