Igra lošija od rezultata 1Foto: FK Partizan

Budu li fudbaleri Partizana u revanšu tromi, mlaki, propusni i bezopasni kao pre pauze u prvom meču plej-ofa kvalifikacija Srbija neće imati nijedan klub u Ligi konferencije i obrnuto, ako se povežu kao u drugih 45 minuta duela sa silnim Brazilcima u dresovima malo poznate ali ozbiljne portugalske Santa Klare imaće šansu da sledećeg četvrtka iz svoje Humske odu u grupnu fazu – 2:1 (1:0).

Kišni duel na „Sao Miguel“ stadionu, na kom su malobrojni gledaoci pod maskama uredno držali pandemijsku distancu od dva metra, počeo je vrlo šokantno po goste. Zatajila je defanziva, dozvolivši Linkolnu da proigra Žana Patrika na levom boku, pa je ovaj pored sporijeg Miljkovića odlično  centrirao u peterac, da bi Karlos Karvaljo na vreme utrčao i iskosa šutem bez nameštanja, ispred zakasnelog Vujačića,  savladao Aleksandra Popovića.

Već u 4. minutu duela, sa domaćim timom kao ofanzivnijim rivalom.

Brži u kretanju i jednostavnijim u distribuciji lopti, takođe. Partizan nije umeo s njom i često ju je gubio, za razliku od Santa Klare i njenih lakih prelaza kroz sredinu terena, bez povređenog Zdjelara kao prvog kamena spoticanja. Crveno-beli su previše često ugrožavali crno-bele u prvih pola sata, a u jednom trenutku im je prečka osujetila dupliranje vođstva. Na drugoj strani nije bilo kreacije, završnog pasa ni šanse za izjednačenje.

Drugo poluvreme krenulo je na identičan način. Ponovo je prošlo samo 240 sekundi, opet je sevnula prosta akcija, još jednom je pukla zadnja linija našeg tima, s tim što je sada egzekutor bio Japanac Hidemasa Morita. Samo se ovog puta „parni valjak“ revanširao. Miloš Jojić je iz slobodnog udarca našao rovitog zadnjeg veznog Aleksandra Šćekića, ovaj oštro centrirao na drugu stativu, a Igor Vujačić glavom makar malo „ispeglao“ greške pred svojim golom (54).

Onda je malo nedostajalo da i jedni i drugi iznova kapituliraju, da golman Partizana nije panterski odreagovao na slobodnjak Patrika (60), a njegov kolega Rikardo Fernandeš ušao u šut Sume, pa Markovićeva lopta izbijena sa gol linije (69).

Za jedino logičan ishod viđenog na Azorskim ostrvima, pred 90 biti ili ne biti minuta, u kom bi Partizanu mnogo značilo kada bi mogao da se osloni na izostali vezni trojac Zdjelar – Pantić – Jović. A, Santa Klara će biti verovatno jača za neke oporavljene prvotimce od korona virusa.

 

Revanš bez Uroševića

Zaradili su izabranici trenera Aleksandra Stanojevića previše žutih kartona, ali će jedan posebno da ih košta. Levi bek Slobodan Urošević je u 92. minutu javno opomenut, što mu je ukupno treći takav prestup u ovim kvalifikacijama i zbog toga mora da propusti revanš. Zanimljivo je da je sva tri žuta kartona dobio na gostovanjima. Prvo protiv Dunajske Strede, potom protiv Sočija i sada protiv Santa Klare. Odmena mu mogu biti roviti Ivan Obradović ili Rajko Brežančić, bez ikakve minutaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari