Igrač Reala izrazio saučešće porodicama stradalih u tragediji u OŠ „Vladislav Ribnikar“: Život je vredniji od košarkaške utakmice 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaš Real Madrida Najdžel Vilijams-Gos izrazio je saučešće porodicama stradalih u tragediji u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Igrač madridskog kluba, koji je profesionalnu karijeru nakon završenog univerziteta započeo u Partizanu, dodao je da ovakvi događaji podsećaju koliko je život dragocen.

– Pre nego što budem govorio o četvrtoj utakmici, prvo bih želeo da uputim saučešće porodicama čija su deca nastradala jutros u pucnjavi u jednoj školi. Obavestili su nas o tome na sastanku pre treninga. Kao otac jednog, plus još jednog deteta koje dolazi, saosećam sa porodicama i zajednicom koja je ostala pod uticajem ovog događaja. Nadam se da će ljudi moći da se podignu posle ovakvog strašnog događaja, to je prva stvar koju sam želeo da kažem – rekao je Vilijams-Gos za Mozzartsport, a zatim dodao:

– Da, jako važan susret u četvrtak, ali u svetlu ovakvih događaja život je mnogo vredniji i podseti nas koliko je svaki trenutak dragocen.

Bek Reala potom se osvrnuo i na činjenicu da je prvi put od odlaska iz Partizana zaigrao pred navijačima crno-belih.

– Od sekunde kada sam kročio na parket, bilo je jako emotivno za mene. Prvi put sam kročio pred Partizanove navijače, svi znaju koliko ljubavi i poštovanja imam prema Partizanu u kojem sam započeo profesionalnu karijeru. Definitivno je bilo emotivno za mene i jako mi je bilo lepo da igram u ovakvoj atmosferi – izjavio je Vilijams-Gos.

On je potom dodao da će Real učiniti sve da bi trijumfovao u četvrtak i izborio petu utakmicu u Madridu (9. maj).

– Svaka utakmica za nas je opasnost da je gotovo, zato moramo da uradimo sve kako bismo vratili seriju u Madrid. Nije me iznenadilo kako je Partizan igrao u seriji, imaju odlične igrače i trenera, jako dobru košarku pokazuje u drugom delu sezone – rekao je bek Reala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari