Na poslednje dve kontrolne utakmice na pripremama Crvena zvezda je primila šest golova, a pri tom nije postigla nijedan. Iako ovaj podatak ne zvuči dobro, izostanak realizacije u ovom trenutku ipak ne zabrinjava šefa struke crveno-belih.
– Ove utakmice su pripremne i rezultat je u drugom planu.

Na poslednje dve kontrolne utakmice na pripremama Crvena zvezda je primila šest golova, a pri tom nije postigla nijedan. Iako ovaj podatak ne zvuči dobro, izostanak realizacije u ovom trenutku ipak ne zabrinjava šefa struke crveno-belih.
– Ove utakmice su pripremne i rezultat je u drugom planu. Pokušavam da nametnem igračima taktički deo, odnosno bazu igre kako bi trebalo da igramo u narednom periodu, međutim ekipa to još ne prihvata. Na dan poslednje kontrolne utakmice imali smo i prepodnevni trening a protivnik je verovatno tada odmarao – objasnio je novi poraz svog tima Zdenjek Zeman.
Na treninzima, a pogotovo test-mečevima, evidentno je da zemanov prepoznatljiv sistem 4-3-3 poprilično zbunjuje zvezdine igrače
– Želeo sam drugačije protivnike u ovoj fazi priprema, odnosno lakše rivale da bismo mogli da sprovedemo igru za koju se pripremamo. Mi sada učimo da igramo u ovoj formaciji, praktično smo na početku i da su lakši protivnici mi bismo neke akcije sproveli na terenu, ali protivnici su sve prvoligaši u svojim zemljama, ozbiljne ekipe koje nam to nisu dozvolile. Naravno da je teže igrati protiv takvih ekipa, nego protiv nižerazrednih klubova – napominje Zeman.
Češki stručnjak ne krije da je nezadovoljan brzinom kojom igrači „upijaju“ njegove sugestije.
– Zalaganjem na treningu i tokom fizičkih priprema sam prezadovoljan, ali taktičkim delom nisam. U poslednje tri utakmice se ponavljaju iste greške i zato sam nezadovoljan iako puno pričamo o tome. Razumem igrače, jer se četrdeset godina bavim fudbalom i za mene je ovo jednostavno. Shvatam da su i igrači umorni i nekada nisu skoncentrisani na treningu, pa im treba više vremena da shvate i zato se treninzi puno puta prekidaju da bi shvatili kako treba – ističe Zeman.
Prema njegovim rečima pet-šest igrača već ima zagarantovano mesto u najboljih jedanaest. Upražnjene pozicije Zdenjek Zeman namerava da popuni novim, kvalitetnim pojačanjima.
– Imam već neke ideje ali igrači to treba da potvrde na terenu. Od ove ekipe pet, šest igrača vidim kao standardne, međutim nadam se da će klub da dovede još dva ili tri igrača od kvaliteta. Sportski direktor i predsednik su obećali da će dovesti pojačanja – zaključuje Zeman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari