Zbog rasizma prekinuta utakmica Pari Sen Žermena i Bašakšehira (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE / IAN LANGSDON

Utakmica Pari Sen Žermena i turskog Bašakšehira u Parizu prekinuta je večeras u 14. minutu kada je četvrti sudija na rasnoj osnovi uvredio člana turske ekipe Pjera Veboa.

U događaju bez presedana u Ligi šampiona, igrači obe ekipe su posle toga napustili teren. Meč je prekinut pri rezultatu 0:0.

Utakmica fudbalera Pari Sen Žermena i Bašakšehira u Ligi šampiona koja je večeras prekinuta, odigraće se u sredu, saopšteno je iz turskog kluba.

„Utakmica će se nastaviti u sredu, u minutu u kojem je prekinuta“, rekao je zvaničnik turskog kluba za Frans pres.

On je dodao da nisu ispunjeni uslovi da se utakmica završi večeras.

„Naši igrači su odlučili da se ne vraćaju na teren“, navodi se na Tviter nalogu Bašakšehira.

Fudbaleri Bašakšehira odbili su večeras da nastave utakmicu utakmicu sa Pari Sen Žeremenom u Ligi šampiona, posle ispada četvrtog sudije koji je optužen za rasističke uvrede.

„Četvrti sudija je rekao – crnac, pred svima. Ako se on ukloni sa terena nastavićemo. Ako četvrti sudija ostane na terenu, Bašakšehir se neće vratiti“, rekao je predstavnik turskog kluba Goksel Gumusdag.

Turski fudbaleri protestovali su kod sudije i tražili objašnjenje posle incidenta, zatim su im se priključili i igrači pariskog tima i svi su izašli sa terena.

Erdogan osudio rasizam na utakmici u Ligi šampiona

„Snažno osuđujem rasističke uvrede koje je dobio Pjer Vebo, član stručnog štaba Bašakšehira i uveren sam da će Uefa preduzeti neophodne mere. Bezuslovno se protivimo rasizmu i diskriminaciji u sportu i svim sferama života“, naveo je turski predsedik Redžep Tajip Erdogan na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari