Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Crne Gore sa 7:11 (2:3, 1:3, 4:3, 0:2) u meču petog kola B grupe na Evropskom prvenstvu, ali će i pored toga imati tri dana odmora pošto je izborila direktan plasman u polufinale.

Pobedom nad „orlovima“ Crnogorci su obezbedili drugo mesto u grupi, zakazali meč u četvrtfinalu protiv poraženog iz duela Nemačka – Italija, u petak od 18 sati, ali i ostavili Hrvatsku bez medalje na ovom EP, jer braniocu titule posle dva sopstvena poraza nije ispunjena želja da naš tim dobije jučerašnji duel, a slabašni Rumuni iznenade „pancere“.

Već u prvoj četvrtini videlo se da Crnogorci imaju veći motiv jer su im posle pobede Hrvatske nad Španijom (11:10), uz trijumf Nemaca, bila neophodna sva tri boda kako bi nastavili takmičenje. Igrom „đetića“ dirigovali su Ivović i braća Janović, Mlađan i Nikola. Pre odlaska na duži odmor, Pijetlović je pogodio tek iz četvrtog napada sa igračem više i to posle šest uzastopnih golova rivala. Pozitivan skor u trećoj četvrtini vratio je u igru izabranike Dejana Udovičića, ali snage za konačan udarac nije bilo. Loša rešenja u situacijama sa igračem više i raspoloženi golman Šćepanović zaustavili su Filipovića i ekipu. Međutim, smireno će „orlovi“ pratiti četvrtfinalne duele i spremati za polufinalni okršaj koji je zakazan za petak.

Hrvatske optužbe

Kao u priči o ljutnji onoga koji gubi, a hrvatski vaterpolisti su sami najveći krivci za neuspeh na EP, komšijski mediji su opleli po „plavim delfinima“. Portal Dnevnik.hr meč Srbije i Crne Gore nazvao je „farsom“, T portal tvrdi da su „Srbi izabrali Crnu Goru“, Index.hr primetio je da su „Crnogorci s lakoćom dobili Srbe“, a u izveštaju Jutarnjeg lista je navedeno da je Crna Gora „iznenađujuće“ dobila Srbiju.

„Delfini“: Bili smo loši

Selektor naše selekcije Dejan Udovičić nije se udubljivao u analizu poraza. „Utakmicu smo izgubili zbog očajnog igrača više. Sve što smo ranije pogađali u tim situacijama sada nije funkcionisalo“. Za Andriju Prlainovića nije sporna manja glad za pobedom od rivala. „Videla se njihova velika želja. Imali su ogromnu volju, a mi smo delovali ipak drugačije, jer nismo imali imperativ. To je tokom same igre bilo vidljivo u bazenu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari