Ilić evropski rekorder 1Foto: Aleksandar Koković/ FoNet

Saša Ilić je oborio sve moguće klupske rekorde Partizana i to znaju i ptičice na grani, ali novost je da je čovek s najviše zvaničnih nastupa za crno-bele u svim takmičenjima u zemlji i preko granice, najviše osvojenih trofeja u dresu Parnog valjka.

Kao i odigranih mečeva u analima fudbalskih večitih derbija, prema statistici Evropske fudbalske federacije bez premca među aktivnim fudbalerima u broju utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Na sajtu UEFA objavljen je podatak da je tridesetdevetogodišnji kapiten kluba iz Humske do sada bio akter 51. bitke za LŠ i da je zato ispred Vitalija Rodjonova iz BATE Borisova (46), Vaze Tarknišvilija iz Šerifa (40), Dmitrija Liktaroviča (BATE Borisov, 37), Mikaeal Lustiga (Rozenborg/Seltik, 34)… Sjajni centralni ofanzivni vezista i (po potrebi) krilo do ove impozantne cifre stigao je najviše kao prvotimac crno-belih, ali i kao igrač austrijskog Salcburga i turskog Galatasaraja. Uz to, on je skupio 12 partija u grupnoj fazi LŠ sa Partizanom, dok je za klub iz Istanbula odigrao šest utakmica i dao dva gola. Kompletan utisak pojačavaju Ilićeva 22 meča u Ligi Evrope (pre toga Kupu UEFA) i četiri u Kupu pobednika Kupova.

U istoj objavi završio je i bivši Partizanov napadač Kleverson Gabrijel Kordova Kleo, sa rekordnih 12 pogodaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zbog čega je Brazilac jedan od najomiljenijih stranaca u istoriji aktuelnog prvaka Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari