Ilić: Prvenac kada je bilo najpotrebnije 1foto: Starsport

Fudbaler Partizana Mihajlo Ilić rekao je da mu je drago što je iskočio u prvi plan i postigao svoj prvi gol u pobedi protiv Čukaričkog, ali je istakao da su najvažnija nova tri boda koja su crno-beli osvojili u Super ligi Srbije.

Partizan je juče upisao 13. uzastopnu pobedu, pošto je na svom terenu savladao Čukarički sa 2:1 u utakmici 15. kola Super lige Srbije.

Junak crno-belih bio je upravo Ilić koji je doneo pobedu klubu iz Humske sjajnim golom u šestom minutu sudijske nadoknade.

„Utakmica je imala evropski intenzitet. Čukarički je dobra ekipa i ovo je bila dobra utakmica sa puno šansi. Ja sam iskočio u prvi plan i veoma mi je drago zbog toga, ali ko god da je to bio ne bi bilo bitno“, rekao je Ilić, prenosi klub.

Bio je to prvenac Ilića u dresu Partizana.

„Imao sam puno šansi, do sada sam na svakoj utakmici imao bar jednu, ali nije me htelo. Možda je sada došlo, kada je bilo i najpotrebnije“, rekao je Ilić.

Štoper Partizana je naveo da je utakmice bila veoma zahtevna, ali i da mu je žao što je njegov tim primio gol.

„Više mi je krivo što smo primili taj gol, posle nekoliko uzastopnih utakmica bez primljenog gola, ali nema veze – važna su tri boda. Idemo na pauzu, da se dobro odmorimo, nakon čega se vraćamo i spremamo za dalje“, rekao je Ilić.

Ilića sada čeka okupljanje mlade reprezentacije pred utakmice protiv Engleske i Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. On je nedavno prvi put pozvao i u A reprezentaciju, a kako je istakao taj poziv mu mnogo znači.

„To je najveći korak u dosadašnjoj karijeri – biti pozvan za A reprezentaciju. Velika je čast biti sa svim fudbalerima naše zemlje, predstavljati našu zemlju, biti prvo na širem, a kasnije i na užem spisku selektora. To je jedan korak unapred, ali treba da ostanem miran i fokusiran, da nastavim ovako. Sve to je došlo baš odavde i zahvaljujući mojim partijama u Partizanu“, rekao je Ilić.

Partizan je na reprezentativnu pauzu otišao kao lider Super lige Srbije sa 40 bodova, šest više od Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari