Indijan Vels bez srpskih tenisera 1EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Posle Kecmanovića, Đerea i Lajovića sa prestižnog mastersa ispao i Filip Krajinović.

U konkurenciji za titulu u muškom singlu na mastersu u Indijan Velsu nema više predstavnika Srbije, pošto je eliminisan i poslednji među njima. Posle ispadanja Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića u prvom kolu, odnosno poraza Dušana Lajovića u drugom krugu, grad u kalifornijskoj pustinji napustio je i Filip Krajinović, pošto je izgubio od Danila Medvedeva u meču za osminu finala – 0:2 (2:6, 6:7).

Bio je ovo treći susret Rusa i našeg asa, u prvom je slavio Somborac (pre dve godine baš u Indijan Velsu), drugi je pripao drugoplasiranom na ATP listi (tokom Australijen opena ove sezone), a u trećem je brzo krenulo po zlu za Krajinovića. Pošto je rivalu „prepustio“ dva servisa na svoj gem, 29.godišnji „reketaš“ nije uspeo da se vrati u borbu za vođstvo u setovima. U drugom je bio znatno bolji i stigao do 4:2, ali je Medvedev izjednačio, da bi se na kraju otišlo u taj-brejk.

Medvedevu je ovo bila samo pobeda više potrebna za novu titulu i istovremeno svrgavanje Novaka Đokovića sa vrha ATP liste, jer je rekorder u broju nedelja provedenih na tronu i jedan od samo trojice osvajača 20 grend slet šampionskih trofeja odustao od učešća na turniru u Indijan Velsu, pa ostaje bez starih bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari