SS Fudbalski savez Srbije, UEFA, predsednik Aleksander CeferinFoto: STARSPORT

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin gostovao je na Weekend Media Festivalu u Rovinju.

Posle panela Slovenac na čelu Evropske fudbalske federacije govorio je i na temu potecijalne zajedničke kandidature balkanskih zemalja za domaćinstvo šampionata Starog kontinenta.

– Mislim da je za sada teško to komentarisati, jer je infrastruktura daleko od dobre. Ja kao predsednik UEFA ne mogu nikoga formalno da podržim. U principu je više kandidata, pa se o tome glasa – istakao je Čeferin za Dojče vele.

Nakon uspešnih nastupa hrvatske reprezentacije na nekoliko velikih turnira u poslednje vreme, Čeferina je jedan posetilac panela pitao šta misli o ideji da se Hrvatska takmiči za pravo domaćinstva.

Na to je šef UEFA samo kratko odgovorio „infrastruktura vam je katastrofa“.

Čeferin je dodao i da je UEFA „progledala kroz prste Dinamu u Ligi šampiona“, misleći pritom na loše stanje u kojem se nalazi stadion u Maksimiru. „Ali naši ste, šta da radimo“, dodao je u šali slovenački sportski zvaničnik.

Nemačka je možda na duži rok poslednja zemlja domaćin koja je sama ugostila najbolje ekipe Evrope. Sledeći EURO 2028 zajednički će organizovati Engleska, Severna Irska, Škotska, Vels i Republika Irska. EURO 2032 bi trebalo da organizuju Italija i Turska.

– Mogu reći da je Nemačka, zajedno sa nama, fantastično organizovala EURO 2024. To je sigurno bio najbolji EURO do sada, i to je težak izazov Ujedinjenom Kraljevstvu, koje će organizovati sledeće Evropsko prvenstvo – zaključio je Čeferin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari