Zvezda gost Intera, Milojević spremio iznenađenje u sastavu tima 1Foto: Starsport./ Pedja Milosavljevic

Fudbaleri Crvene zvezde će večeras od 21 sat istrčati na teren stadiona „Đuzepe Meaca“ u drugoj utakmici prve faze Lige šampiona, a protivnik će biti evropski velikan Inter.

Meč se igra bez navijača Crvene zvezde kojima je zabranjen pristup, dok je Inter apsolutni favorit.

U prvom kolu crveno-beli su u Beogradu izgubili od Benfike, a Inter je odigrao 0:0 protiv Mančester sitija.

To će biti treći zvanični duel Crvene zvezde i Intera koje su se do sada sastali samo u četvrtfinalu Kupa šampiona 1981. godine.

Tada je Inter posle remija na domaćem terenu uspeo da pobedi minimalnim rezultatom na stadionu „Rajko Mitić“ i plasira se u polufinale. Crvena zvezda je ostala bez plasmana među četiri najbolje ekipe.

Trener gostiju Vladan Milojević je  istakao igrači moraju 90 minuta da budu disciplinovani i koncentrisani kada se igra fudbal na vrhunskom nivou.

– Oni (Inter) imaju kvalitet na svim pozicijama, to su igrači sa internacionalnim iskustvom, reprezentativci. Inter je uspostavio sistem koji godinama održava, i u skladu s tim samo biraju igrače koji su im neophodni za utakmicu. Ne smemo da imamo prazan hod, jer ekipe poput Intera to kažnjavaju. Moramo da budemo hrabri, da napadamo kad treba, da se branimo. Dakle da budemo konstantni tokom svih 90 minuta, bez padova – rekao je Milojević novinarima.

Utakmica će proteći bez gostujućih navijača iz bezbedonosnih razloga.

To znači da će crveno-beli biti uskraćeni za podršku sa tribina, te da će ih na stadionu „Đuzepe Meaca“ čekati još teži posao.

Aktuelni šampion Srbije će istrčati na teren bez povređenog Mirka Ivanića, dok će se na golu najverovatnije naći Omri Glazer. Trener Milojević je pripremio malo iznenađenje za kolegu Simonea Inzagija, pa će se u startnih 11 naći i treći štoper Vanja Drkušić.

Najverovatniji sastav: Glazer, Drkušić, Điga, Spajić, Seol, Krunić, Elšnik, Silas, Maksimović, Olajinka, Endiaje.

U prvoj utakmici Lige šampiona Crvena zvezda je uzgubila kod kuće od Benfike 1:2, dok je Inter odigrao na strani protiv Sitija 0:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari