Kada je žreb u Nionu stavio Crvenu zvezdu i Aris u istu grupu Lige UEFA, istog trenutka o ovom duelu počelo je da se priča sa dimenzijom više. Nemaju rivali drugog kola grupe F zajedničku prošlost, štaviše, meč u četvrtak biće im prvi zvaničan susret, ali ipak postoji veoma jaka spona koja čini ovu utakmicu i te kako zanimljivom.

Kada je žreb u Nionu stavio Crvenu zvezdu i Aris u istu grupu Lige UEFA, istog trenutka o ovom duelu počelo je da se priča sa dimenzijom više. Nemaju rivali drugog kola grupe F zajedničku prošlost, štaviše, meč u četvrtak biće im prvi zvaničan susret, ali ipak postoji veoma jaka spona koja čini ovu utakmicu i te kako zanimljivom. Trener Arisa Dušan Bajević je taj koji daje predstojećem duelu dodatni „šmek“. Ne tako davno on je sedeo na klupi Crvene zvezde i napustio je na način koji je u javnosti Srbije blago rečeno nazvan kontroverznim. Posle ove neprijatne epizode u srpskom šampionatu Dušan Bajević u telefonskom razgovoru za Danas kaže da neće dozvoliti da susret sa bivšim klubom pretvori u više od meča, te da će emocije koje i dalje ima prema Zvezdi za trenutak, bar tih 90 minuta, ostaviti po strani.
– U ovakvim situacijma, koje svakako nisu prijatne, morate da zaboravite na emocije, neophodno ih je isključiti. Iskusan sam trener i moram da budem maksimalno profesionalan, to od mene očekuju zaposleni u klubu, ekipa i, naravno, navijači. Meč protiv Zvezde mora za mene da bude samo još jedna utakmica u nizu – priča za Danas Dušan Bajević, šef stručnog štaba Arisa.
Bivši trener crveno-belih kaže da mu je još pre žreba sportski direktor Crvene zvezde Stevan Stojanović u šali poručio da se spremi za Zvezdin dolazak u Solun.
– Bili smo zajedno u Nionu i Stojanović mi je rekao: Duško, videćeš, sigurno smo u istoj grupi. Neverovatno, tako je bilo. Da li sam srećan ili tužan zbog toga, nije ni bitno. To je život, to je fudbal – ističe Bajević.
Suvišno je reći da strateg Arisa veoma dobro poznaje svog predstojećeg rivala. Uostalom, jednu grupu igrača je i sam trenirao.
– Nisam u prednosti zbog toga. Niko nije u prednosti. Znamo mi kako Zvezda igra, znaju oni i šta mi možemo. Nekoliko naših mečeva „snimili“ su predstavnici Crvene zvezde. Ja sam pažljivo pratio partije crveno-belih u Evropi. Zvezda na jedan način igra evroutakmice, a na drugi u prvenstvu i to je potpuno razumljivo. Crvena zvezda je jednostvano uvek Crvena zvezda. Ekipa je sjajno odigrala protiv Bajerna i šteta što na kraju makar nije izvukla bod – kaže Bajević.
Iako Zvezdi i remi „igra“ u Solunu, Dušan Bajević ne sumnja da će crveno-beli pre svega ići na pobedu protiv Arisa.
– Nama je ovo tek prva utakmica u Ligi UEFA. Bilo bi sjajno da startujemo pobedom, ali to neće biti nimalo lako. Zvezda ne sme da izgubi ukoliko želi proleće u Evropi. Mislim da će ovo biti veoma zanimljiv i neizvestan duel, pobeda je cilj i jednima i drugima. Teško je sada reći da li će biti tvrda ili otvorena utakmica. Videćemo – objašnjava Bajević.
Ime Dušana Bajevića se u Grčkoj izgovara sa velikim poštovanjem. Iako je u zemlji evropskog prvaka već osvojio sve što se osvojiti može, Bajević kaže da za njega rad u Solunu i klubu Aris predstavlja veliki izazov.
– Za sada sam zadovoljan ekipom. Igramo na tri fronta i želimo na sva tri da ostanemo što duže. To je prevashodni cilj za ovu sezonu. Imam dugoročne planove za Aris. Želim da za godinu-dve napravim ekipu koja će biti dominantna u grčkom šampionatu, koja će imati snage da osvoji titulu i na taj način ujedno imati i šta da kaže u Evropi – zaključuje Bajević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari