Ispisana NBA istorija: Lebron i Broni prvi otac i sin koji su zaigrali zajedno (VIDEO) 1Foto: Beta/(AP Photo/William Liang

Lebron i Broni Džejms su prvi košarkaši kao otac i sin koji su se u isto vreme našli na parketu u NBA ligi.

Njih dvojica su igrali zajedno u predsezonskom meču Los Anđeles Lejkersa i Finiksa i to na 20. rođendan Bronija.

Lejkersi su poraženi 118:114, a Lebron je sa 19 poena, pet skokova i četiri asistencije bio najefikasniji pojedinac na meču. Njegov sin je za 13 minuta na parketu zabeležio dva skoka. Ovim se ispunio san jednog od najboljih košarkaša koji je u poslednjih nekoliko sezona naglašavao da želi da igra sa sinom.

Lebron se sprema da započne 22. NBA sezonu, a tokom prošle prosečno je beležio 25,7 poena, 8,3 asistencije i 7,3 skoka u 71 utakmici.

U decembru će napuniti 40 godina i tako će biti i najstariji igrač u ligi. Broni je sa Lejkersima potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 7,9 miliona dolara, što je izuzetno retko za igrača iz druge runde.

Košarkaši Šarlota poraženi su prethodne noći na svom terenu od ekipe Njujorka 111:109. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Majls Mekbrajd sa 22 poena, a Karl Entoni Tauns je upisao 10.

Kod domaćih, najbolji je bio Lamelo Bol sa 18 poena, dok je srpski košarkaš Vasilije Micić za 18 minuta u igri zabeležio osam poena, pet asistencija, tri skoka i dve izgubljene lopte.

Za Šarlot je igrao i košarkaš Partizana Dvejn Vašington, koji je postigao sedam poena za osam minuta.
U ostalim mečevima, košarkaši Toronta savladali su u Montrealu ekipu Vašingtona 125:98. Najefikasniji u ekipi Toronta, koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Darko Rajaković, bio je Ri Džej Baret sa 17 poena.

U poraženom timu najbolji je bio Džordan Pul sa 16 poena, dok je nekadašnji košarkaš Partizana Tristan Vukčević zabeležio 10 poena i imao je jedan skok za nešto više od osam minuta na terenu.

Košarkaši Detroita su na svom terenu pobedili Milvoki 120:87, dok je Finiks bio bolji od Los Anđeles Lejkersa 118:114. U toj utakmici su prvi put zajedno na parketu bili otac i sin, Lebron Džejms i Broni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari