Ispraćeni mladi olimpijci na Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Na „Olimpijskom koktelu“ priređenom u beogradskom Hotelu Hilton, predstavljeni su i svečano ispraćeni na put mladi olimpijci Srbije koji će predstvaljati našu zemlju na III Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu od 6. do 18. oktobra.

Kako je Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije, prethodno, na osnovu predloga Sportske komisije, doneo odluku da zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Igara u buenos Ajresu nosi plivačica Anja Crevar , devojka koja je sa samo 16 godina bila učesnica Olimpijskih igara u Riju, ovom prilikom svečano joj je zastavu uručio Nemanja Majdov, naš džudista koji je na prethodnom izdanju Olimpijskih igara mladih osvojio srebrnu medalju, a nakon toga postao i seniorski šampion sveta..  

Olimpijski koktel je bio i prilika za okupljanje tri genracije olimpijaca, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti našeg sporta.

Mladim olimpijcima na bini su se pridružili i posebno zadovoljstvo kod svih prisutnih izazvali, predstavnici Olimpijskog tima, odnosno osvajači medalja sa Olimpijskih igara održanih u Meksiku davne 1968. Olimpijski šampioni vaterpolisti Dejan Dabović i Đorđe Perišić ,  srebrni košarkaši Dragutin Čermak, Nikola Plećaš, Damir Šolman, Dragoslav Ražnjatović i Vladimir Cvetković, kao i rvač osvajač bronzane medalje na Igrama u Meksiku Branislav Simić.     

Zvanicama na koktelu obratila se i Zorana Arunović, devojka koja je iskoristila prvu prilku za strelce i na Svetskom prvenstvu u Čangvonu, osvojivši srebrnu medalju vazdušnim pištoljem, obezbedila i prvu kvotu za našu streljačku reprezentaciju i na taj način započela građenje Tima Srbije za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari