Ističe rok za potencijalne kupce Čelsija 1 EPA/SERGEI ILNITSKY

Zainteresovani imaju rok do 10 sati ovog petka da pošalju ponude za engleski klub u vlasništvu ruskog milijardera Romana Abramoviča.

Do početka agresije Rusije na Ukrajinu, prošlog meseca, Roman Abramovič pravio je velike planove sa Čelsijem, a sada je vlasnik aktuelnog šampiona Evrope prinuđen da proda klub u koji je uložio enormne svote novca. Zbog sankcija za ruske biznismene i njegovih bliskih veza sa Vladimirom Putinom, prvo se povukao sa funkcije a onda oglasio da je spreman da ga preda u ruke nekom drugom, pa svi potencijalni kupci imaju rok do 10.00 18. marta da pošalju ponude Raine banci iz Njujorka.

Ona će izabrati jednu, a najviše tri najpovoljnije, pri čemu je se od svakog potencijalnog kupca traži da dostavi pravne dokaze i garancije o finansijama, uz što je moguće detaljnije predstavljanje planova za samo vođenje kluba u budućnosti. Najbolja ponuda moraće da prođe kontrole Vlade Ujedinjenog Kraljevstav i Premijer lige i zbog toga se očekuje da Raine banka neće u razmatranje više njih.

Još nije definitivno odlučeno da li će novac od prodaje biti prosleđen u humanitarne svrhe, kao što je najavio sam Abramovič, uz obećanje da će ta sredstva proslediti žrtvama rata u Ukrajini. Ono što se zna je da ga neće dobiti Roman Abramovič, ali ni sam Čelsi. Ni Abramovičeva kompanija Fordsman neće dobiti nikakve poreske olakšice na ime prodaje kluba.

Raine banka prodaju Čelsija nazvala je „Operacija Cezar“, a njen ishod sa najvećim nestrpljenjem očekuju na „Stamford Bridžu“, jer Čelsi trpi razne posledice porekla svog vlasnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari