Italija pa SAD na putu do finala 1Foto: OSS

Odbojkašice Srbije u četvrtfinalu OI će se sastati sa Italijom, a u eventualnom polufinalu sa pobednikom meča SAD – Dominikanska Republika, epilog je završenog prvog kruga takmičenja.

Posle izgubljenog meča sa Brazilom, selektor ženske srpske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić javno je iskritikovao partiju aktuelnih svetskih i evropskih prvakinja, a i one same su priznale da su potpuno podbacile protiv „karioka“, a onda je bes iskaljen na Južnoj Koreji.

I to na vrlo surov način, jer naše cure nisu dale Azijatkinjama da pomole glavu, a kamoli im zakomplikuju jučerašnju odbranu drugog mesta u A grupi – 3:0 (25:18, 25:17, 25:15).

Čime su dale sebi sjajan šlagvort za sutrašnje četvrtfinale sa Italijankama, inače viceprvakinjama sa poslednjeg SP iz 2018. godine.

Vlasnice srebrnine iz Rio de Žaneira 2016. izdominirale su u svim segmentima igre, a kada je tolika razlika u klasi, formi i pristupu onda je samo pitanje ko će osvojiti najviše poena posle tradicionalno najkorisnije Tijane Bošković.

Iza njenog MVP učinka (13) došli su skor Milene Rašić (11), Bjanke Buše (10), Bojane Milenković (9)…, s tim da su sve devojke dale sve od sebe za četvrti trijumf na turniru.

– Očekivana pobeda. Mislim da smo dobro otvorile meč i odigrale ga vrlo stabilno, s obzirom da je počeo u devet ujutro, što nije tako čest slučaj… Završena je grupna faza sada nam sledi četvrtfinale, uvek jedna od najzahtevnijih  utakmica na takmičenju. Sigurno nas očekuje težak meč, ali idemo jako u njega, sa željom da pobedimo i nastavimo borbu za medalje – izjavila je Buša na kraju faze Igara gde je još bilo moguće iskupiti se za loš dan.

Od srede nema više popravnog, a istorijsko žrebanje parova prve nokaut runde spojilo je „orlice“ sa njihovom „žrtvom“ sa SP.

Italijanke su na ovim Igrama savladale Rusiju, Tursku i Argentinu, poražene su od Kine i Sjedinjene Američke Države, što im je bilo dovoljno za drugu poziciju u konačnom zbiru.

Raspored četvrtfinala

Južna Koreja – Turska         02.00

Dominikanska Republika – SAD    06.00

Srbija – Italija            10.00

Brazil – Rusija (ROK) 14.30

* mečevi se igraju 4. avgusta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari