Aktuelni svetski prvak Italija šokirala je sve poklonike fudbala svojom bledom partijom na startu šampionata, pa će azuri već večeras imati priliku da isti i poprave, kada se u okviru drugog kola grupe C budu sastali sa Rumunima. „Žuto-plavima“ je usled remija u prvom kolu neophodan trijumf protiv azura kako bi i definitivno ostvarili plasman u četvrtfinale ili eventualno u poslednjem kolu imali i pravo na kiks, ko izabranicima Roberta Donadonija ništa sem pobede ne pije vodu.

Aktuelni svetski prvak Italija šokirala je sve poklonike fudbala svojom bledom partijom na startu šampionata, pa će azuri već večeras imati priliku da isti i poprave, kada se u okviru drugog kola grupe C budu sastali sa Rumunima. „Žuto-plavima“ je usled remija u prvom kolu neophodan trijumf protiv azura kako bi i definitivno ostvarili plasman u četvrtfinale ili eventualno u poslednjem kolu imali i pravo na kiks, ko izabranicima Roberta Donadonija ništa sem pobede ne pije vodu. Problem za azure je svakako činjenica da u zemlji, ali i među Italijanima na šampionatu vlada nezadovoljstvo Donadonijem i svi žele da ga se reše. Jedan od zapaženijih u prvoj utakmici bio je Đanluka Zambrota, koji priželjkuje rezultat iz četvrtfinala EP 2000.
– Ako meč počnemo drugačije nego sa Holandijom možemo se nadati nečemu. Ako ne budemo ponavljali iste greške biće sve u redu. Rumunija ima kvalitetne igrače, ali moramo pre svega misliti o nama samima i našim greškama i manama pa tek onda posmatrati stvari. Imam lepe uspomene iz našeg duela sa pretprošlog EP i ne bih imao ništa protiv da se ponove – iskren je Zambrota.
Sa druge strane, u taboru Rumuna ne prestaju da se nadaju plasmanu među osam najboljih na Starom kontinentu.
– Za Italijane je ovo meč biti ili ne biti i pobeda im je imperativ. Moraju da nas pobede, znači više će se otvoriti, a na nama je da zadržimo maksimalnu koncetraciju tokom čitavog meča – istakao je defanzivac Rumuna Dorin Goian.
Meč se na stadionu u Cirihu igra od 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari