Italijani zagolicali maštu zvezdaša, Maksimović glavni junak 1EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Vesti sa Apenina kažu da bi iskusni fudbaler mogao da promeni pravac odlaska na pozajmicu.

Nikola Maksimović napustio je prošlog leta Napoli i kao slobodan igrač potpisao četvorogodišnji ugovor sa Đenovom, da bi minule sezone samo 14 puta nosio dres Grifona, pa se od početka aktuelnog prelaznog roka spekuliše gde će otići na privremeni rad.

Činilo se da su 31-godišnji srpski defanzivac, njegov menadžer, uprave Đenove i Lećea dogovorili sve detalje pozajmice, ali je dobar poznavalac prilika u Lećeu, novinar Filipo Veri, lansirao informaciju da je igrač u zadnjem trenutku odlučio da pojača Crvenu zvezdu.

Kao i da razlozi promene kursa nisu finansijske nego privatne prirode, jer porodica povremenog reprezentativca Srbije želi neko vreme da bude u Beogradu.

Užičanin se u prvom mandatu u Crvenoj zvezdi zadržao godinu i po dana na „Rajku Mitiću“, gde je došao iz Slobode za 300.000 evra i potom odigrao 35 utakmica u crveno-belom dresu, uz jedan postignut gol, a sada je pitanje može li srpski šampion da se prihvati dela njegove sezonske plate od 1.700.000 evra ili je Nikola spreman da prihvati manju zaradu.

Iskusni defanzivac je u Italiju stigao u julu 2013. godine, kada je potpisao za Torino. Tu je ostao do transfera u Napoli u julu 2017. godine, u pooslu vrednom 21.000.000 evra (zaobeštećenje), da bi 2018. godinu proveo na oročenom radu u moskovskom Spartaku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari