Italijanska Serija B suspendovana 1

Italijanski fudbalski savez doneo je odluku da suspenduje čitavu Seriju B nakon što su tri drugoligaša bankrotirala – Ćesena, Bari i Avelino, i tako automatski ispala pa je prvenstvo ostalo na manjem broju klubova (19) nego što to pravila dopuštaju.

Italijanska druga liga godinama je imala 22 kluba, ali usled ovakve situacije Savez je po hitnom postupku sproveo odluku da se ubuduće igra s 20 klubova.

Ponovo je nedostajao jedan klub pa se predlagalo da u Seriju B uđe jedan trećeligaš, ali zahtevi za ulaskom u viši rang redom su odbijani jer se logičnije činilo da se nova sezona igra s 19 klubova.

Klubovi iz treće lige Sijena, Novara, Katanija, Ternana i Pro Verčeli su se zbog svega toga ujedinili s Udruženjem fudbalera u zajedničkoj tužbi sudu od kojeg su zatražili da se druga liga suspenduje do daljnjeg ili najavljuju štrajk.

Čini se da su uspeli u svom naumu jer je regionalni italijanski sud u Rimu odlučio da suspenduje prvenstvo dok nacionalni savez ne donese odluku koliko će se klubova na kraju takmičiti, piše Klix.ba, prenosi RTCG.

Novo rešenje će se pokušati pronaći u petak kada će se ponovno raspravljati o broju klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari