Ivan Šaponjić za pola miliona evra postao fudbaler Atletiko Madrida 1Foto: STARSPORT

Ivan Šaponjić isto kao i Luka Jović nije bio prepoznat kao kalibar za prvi tim Benfike, ali je zato izgleda u njemu nešto video trener Atletiko Madrida Dijego Pablo Simeone.

Mladi reprezentativac Srbije postao je iznenađenje prelaznog roka pošto je iz “B” tima Benfike za samo pola miliona evra prešao u redove “jorgandžija”, dok su ga Portugalci pre pre četiri godine iz Partizana doveli za tri miliona.

Šaponjić je u Atletiko Madrid došao na preporuku bivšeg igrača, a sada trenera Čikaga, Veljka Paunovića. Kao član mlade generacije Srbije, koja je upravo sa Paunovićem kao selektorom osvojila Svetsko prvenstvo, Šaponjić je iz Partizana 2015. godine otišao u Benfiku kao zvezda. Međutim, usledile su tri godine igranja za “B” tim lisabonske ekipe, a potom i pozajmica u belgijski Culte Varegem. Prošle sezone Šaponjić se nije naigrao čak ni u “B” timu portugalskog kluba, pa je zato veliko iznenađenje da ga je Simeone doveo u Madrid.

Atletiko trenutno ima samo dva napadača, Dijega Koštu i Alvara Moratu, dok hrvatski fudbaler Nikola Kalinić sigurno napušta klub. Kako je Košta prošlu sezonu više proveo van terena zbog povreda nego u igri, logika nalaže da bi Šaponjić mogao da dobije šansu u prvom timu crveno-belih. Španski mediji su srpskog fudbalera najavili kao “dobro pojačanje za klupu”, dok madridska Marka ističe da će mu “Simeone verovatno dati šansu na pripremama”, te da će od toga zavisiti “da li će Atletiko do kraja prelaznog roka dovesti još nekog napadača”.

– Veoma sam srećan što sam ovde, u jednom od najvećih svetskih klubova kao što je Atletiko. Srećan sam što sam dobio priliku da radim sa najboljim trenerom na svetu i vrhunskim igračima. Atletiko je top klub. Nisam još razgovarao sa Simeoneom, ali nadam se da ću to učiniti na treninzima. Razgovarao sam sa golmanom Janom Oblakom, koji mi je rekao da je u klubu sve savršeno – rekao je Šaponjić na promociji.

Srpski Madriđani

Srpski fudbaleri uvek su bili visoko cenjeni u Atletiko Madridu poslednjih 30 godina, a vrata im je otvorio trener Radomir Antić koji je u drugoj polovini devedesetih vodio “jorgandžije”. Veliki trag u crveno-belom ostavili su Milinko Pantić, Rade Bogdanović i Mateja Kežman, koji se 2005. na kratko u Madridu sreo i sa Veljkom Paunovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari