Ivan Vukomanović: Nismo fudbalska velesila nego Liliputanci

Trener i bivši fudbaler za Danas o stanju u srpskom fudbalu

Ostavite komentar


  1. To je prava istina -kadriranje jednog coveka(velikog navijaca fkcz ) u FSS i u korist samo tog kluba su nacinili LL Kokeza ligu najsmesniju tvrevinu ,sudije otvoreno vec godinama sude samo u korist cz a protiv Partizana itd itd…naravno da opet necemo otici na SP ..korenite promene ali fkcz NEMA vise moralno pravo da postavlja svuda samo svoje ljude.I tacka .

    1. Prava istina je da fudbal neće biti bolji, sve dok se delimo na Grobare i Delije. Hoćeš reći da su za vreme Toleta bili bolji rezulati? Najbolje rezultate smo ostvarili za vreme Miljanića, Zvezdinog kadra, ali to je sve nebitno. Ovde je sve pogrešno postavljeno još od 1990. Ta generacija Jugovića, Piksija i ostalih je produkt Jugoslavije i tadašnje jake lige, a posle toga ništa nije bilo dobro. Vukomanović sebe navodi kao nekog velikog igrača koji je otišao, pazi sad, u Bordo. I opet je nabrojao 5 igrača. I sada uvek možeš da nabrojiš 5 igrača koji su otišli u veće ili osrednje klubove, direktno iz naše lige. Nije bilo bolje ni u njegovo vreme, čak je bilo gore nego sada. Naravno da su se tada igrale teže utakmice, ali zbog toga što nisi smeo da pobediš u Nikšiću, Železniku, Kuli… Zato što bi te neko ubio. Ima ovde igrača, naravno ne kao u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji i Engleskoj, ali ih ima dovoljno talentovanih. Treba smanjiti ligu na 12 ekipa, da ispadaju 2, a još 2 u baraž i biće bolje.

  2. Iako se u ponečemu slažem sa Vukomanovićem, mislim da takve persone ne treba da komentarišu bilo šta. Ne treba zaboraviti da je baš on bio jedna od perjanica Arkanovog Obilića, hibridnog kluba nastalog na ucenama, iznudama i parama donetih sa ratišta. Dobro se sećam tragikomične sezone u kojoj je taj opskurni klub postao šampion još opskurnije države, tako da sve učesnike te šarade posmatram kao direktne ili indirektne saučesnike. Što se domaćeg prvenstva tiče, Zvezda objektivno ima najjači tim, koji je bio vrlo konkurentan u Ligi Evrope. Nije sporno što Zvezda pobeđuje timove čiji kompletan budžet ne prelazi Kanginu godišnju platu, već je problem preglomazna liga prepuna klubova nedostojnih statusa prvoligaša. Smanjenje lige na maksimum 10 klubova i trokružni bod-sistem bi rapidno podigao kvalitet prvenstva i to je ono za šta se vredi zalagati.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.