Ivana Španović noćas (03.50) u finalu 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović boriće se za jednu od medalja u finalu discipline skok u dalj koje je na programu noćas (utorak) u 03.50 sati po našem vremenu.

Osvajačica bronzane medalje sa prošlih Olimpijskih igra u Rio de Žaneiru se u finale plasirala skokom od tačno sedam metara, što je bio najbolji rezultat kvalifikacija u kojima je učestvovalo 30 atletičarki.

Španovićeva će u finalu nastupiti kao četvrta po redu, što će predstavljati mali hendikep jer iza nje na zaletište, osim Amerikanke Britni Ris, izlaze gotovo sve glavne konkurentkinje za osvajanje medalja: Nemica Malaika Miambo, Amerikanka Tara Dejvis, Šantal Meloun sa Devičanskih ostrva i Nigerijka Ese Brume.

Od 12 finalistkinja najbolji rezultat karijere ima Britni Ris (7.31), a ove godine najdalje je skočila Ese Brume (7.17).

Lični rekord Ivane Španović je 7.24 metara, dok je njen najbolji ovogodišnji rezultat skok u drugoj kvalifikacionoj seriji kojim je izborila finale na Igrama u Tokiju.

– Skok u kvalifikacijama potvrdio je da sam dobro tempirala formu. Odgovaraju mi vremenski uslovi ovde u Tokiju, volim kad je toplo. Ostaje samo da isporučim ono što toliko dugo želim da se desi. Oslanjam se na svoje iskustvo i na veliku želju da ovde postignem dobar rezultat – izjavila je srpska atletičarka.

Rezultati kvalifikacija

Ivana Španović (Srbija) 7.00

Malaika Miambo (Nemačka) 6.98

Britni Ris (SAD) 6.86

Tara Dejvis (SAD) 6.85

Šantal Meloun (Devičanska ostrva) 6.82

Ese Brume (Nigerija) 6.76

Kadi Sanja (Švedska) 6.76

Abigal Irozuru (V. Britanija) 6.75

Tajra Gitens (Trinidad i Tobago) 6.72

Marijana Bek-Romančuk (Ukrajina) 6.71

Džejzmin Sojers (V. Britanija) 6.62

Bruk Stejton (Australija) 6.60

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari