Ivanić: Mesto nam je u Ligi šampiona 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Sjajnim pasom izbacio je Aleksandra Kataija ispred Nemanje Stevanovića, golmana Partizana; Zvezdin „Magiko“ dobio je poslasticu na tacni, lažnjakom da će šutirati ostavio je čuvara mreže u raskoraku, a dvojicu fudbalera položeno na travnatoj podlozi stadiona „Rajko Mitić“. Asistencija Mirka Ivanića ispostavila se jednim od krucijalnih poteza u trijumfu nad večitim rivalom (2:1) u finalu Kupa Srbije. I time je odlični vezista pokazao koliko je bio važan u uspešnom pohodu Zvezde ka odbrani duple krune.

„Presrećeni smo zbog duple krune i pobede. Iza nas je naporna sezona. Preponosni smo na sve što smo uradili u ovoj takmičarskoj godini. Bilo je teže odbraniti nego osvojiti duplu krunu. Teška sezona, bili smo na minus pet, oni su igrali odlično i imali dobru sezonu, ali smo uspeli“, smirenim tonom u glasu napravio je Ivanić opservaciju učinjenog.

Aktuelna generacija postala je tek druga u klupskoj istoriji koja je odbranila duplu krunu.

„Stvarno podatak za pamćenje, neverovatan učinak. Sve to ima veliki značaj za nas.“

Ivanić je posle finala Kupa Srbije nahvalio saigrača Aleksandra Kataija, koji je sa dva gola naterao Partizan na kapitulaciju.

„Fenomenalan je bio kao i svaki put. Ništa što je učinio u finalu nas nije iznenadilo. Znali smo da sve to može.“

Imao je i Ivanić odlične šanse u finišu meča, ali ih nije realizovao.

„Žao mi je naravno što to nisam uradio, imao sam dobre prilike. Srećom, to nije uticalo na konačan rezultat.“

Kreativac Crvene zvezde očekuje da njegov tim u narednoj sezoni zaigra u Ligi šampiona.

„Definitivno, Liga šampiona je cilj svake godine. Grupna faza, da li Lige šampiona ili Lige Evrope. Nadam se da ćemo ući u Ligu šampiona. Mesto nam je tamo“, nema nikkave sumnje 29-godišnji fudbaler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari