Ivanović: Oseća se dodatni pritisak 1Foto: STARSPORT

Do juče „grupa građana“ od koje se ništa ne očekuje ili barem ne lepo, a sada ozbiljan kandidat za direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2018. godine, iz D kvalifikacione grupe, gde posle pet kola drži prvo mesto.

Tako bi glasio siže puta koji su najbolji fudbaleri Srbije prešli pod selektorskom komandom Slavoljuba Muslina, zbog čega bi Orlovima bila preko noći skresana krila u domaćoj javnosti i medijima ako bi im se desilo da protiv Velsa, 11. juna u Beogradu, dožive prvi poraz od početka mundijalske trke. Bez obzira što će te noći na „Rajku Mitiću“ imati posla sa polufinalistom lanjskog prvenstva Evrope, takmičenja na kojem naše zemlje nije bilo još od 2000. godine.

– Da svaku utakmicu i protivnika ne doživljavamo kao podjednako važne ne bismo ovako fino gurali u kvalifikacijama za Mundijal. Međutim, činjenica je da ova nosi neki dodatni pritisak. Pobedom protiv Velsa napravili smo veliki korak ka Rusiji, zbog čega su i navijačka i naša očekivanja velika. Nadam se da ćemo sve to izneti na pravi način i obaviti posao zbog kojeg smo se danas okupili – priznao je na početku jučerašnjih priprema u Staroj Pazovi kapiten našeg državnog tima Branislav Ivanović.

Defanzivac ruskog Zenita ne zanosi se time da će Zmajevi bez suspendovanog Gereta Bejla biti lak plen za domaćina. Šta više, vraća film na očajnih prvih 45 minuta dobijenog duela sa Gruzijom, jer im Ostrvljani ne bi oprostili nonšalanciju iz Tbilisija, pre ubacivanja u treću brzinu.

– Realno, ovo je mnogo bitniji meč od svih koji dolaze i samim tim nosi veliku odgovornost. Voleo bih da pobedimo, ali moramo da se pripremimo dobro, a ne da ne razmišljamo kako će nam neko nešto pokloniti. Da bismo osvojili tri boda moramo da odigramo našu najbolju utakmicu u kvalifikacijama…

Ne smeju da nam se ponavljaju greške sa gostovanja u Gruziji u prošlom kolu, jer je Vels znatno kvalitetniji i znao bi to da kazni. Plus nemaju šta da izgube. Ako pobede mogu samo da se vrate u trku za Mundijal.

Navijači nisu ti od kojih bilo šta zavisi na terenu, ali njihova podrška može biti vrlo stimulativna. Ivanović i društvo je nisu zasluživali ranijih godina.

– Atmosfera zavisi od rezultata, ali oni moraju da se ponavljaju, ako su dobri, tj ako želimo pravu energiju sa tribina. Za sada igramo dobro, pa se nadam da će podrška biti sve glasnija, bolja i veća u budućnosti. Mukotrpno radimo na tome da povratimo poverenje ljudi – svestan je iskusni i u oba pravca igre korisni fudbaler odbrane.

Otpali Fejsa i Radoja

Prvog dana rada u trening kampu Fudbalskog saveza Srbije sa spiska pozvanih izbrisani su Ljubomir Fejsa (Benfika) i Nemanja Radoja (Selta). Obojica zadnjih veznih imaju odlične klupske sezone iza sebe, ali su imali peh da se povrede pre polaska za Srbiju, pa je naknadno pozvan defanzivni igrač sredine terena iz mlade selekcije Saša Lukić (Torino).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari