Ivanović posle pobede u Čačku: Borac igra atipično, odigrali smo težak meč 1foto: ABA League/Borac Mozzart/Dusko Radisic

Uspeli su košarkaši Crvene zvezde da se trijumfalno vrate iz Čačka, međutim pobeda protiv Borca u 3. kolu ABA lige izvojevana je uz dosta muke (87:93).

Poraz u Kaunasu od Žalgirisa delimično je iskompenzovan večerašnjim trijumfom u Čačaku. Ipak, Borac je pokazao treneru Dušku Ivanoviću koliko je odbrana njegovog tima porozna, iako važi za stručnjaka koji primarno voli da našteluje odbrambene principe u timu koji vodi.

Čačani su čak mogli da dodatno zakoplikuju situaciju, nakon što su crveno-beli u poslednjem minutu nonšalantno pristupili obavezama u oba pravca igre.

– Težak meč. Igrali smo protiv jedne izuzetno dobre ekipe i čestitam Borcu jer zaista igraju atipično, moderno, brzo i to je veoma teško braniti, ali imali smo prednost tokom čitave utakmice i to smo održavali, tako da smo zasluženo pobedili – pod jasnim utiscima je bio Duško Ivanović nakon meča u kojem je njegova ekipa primila čak 21 poen iz tranzicije.

Naravno, njegov kolega na klupi Borca, Dejan Mijatović delovao je zadovoljno i ponosno.

– Rekao sam i pre početka da želimo da dočekamo Zvezdu pred našim navijačima na pravi način, da budemo pravi i konkurentan tim. Nemam problem sa pobedom ili porazom, kad te ekipa pobedi kvalitetom, uvek ću pružiti ruku. Zvezda je pobedila na kvalitet, presudio je skok, 14 više u korist rivala, 17 poena iz drugog napada… Mi smo u tranziciji imali 21 poen, naspram devet Crvene zvezde, jer smo hteli da nametnemo taj stil igre. Svaka čast momcima koji nisu odustali 40 minuta, ostali smo u utakmici do kraja i to nam je bitno za naredni period, jer gradimo takvu igru, takav mentalitet da ne odustajemo, da se borimo i ova utakmica nam je bila priprema za sledeće utakmice. Zvezda je pogodila mnogo teških šuteva i kada smo imali priključak, to je kvalitet. Čestitike Zvezdi, a mi se okrećemo utakmici protiv Splita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari