Poslednji Masters u sezoni nije se, barem prilikom žreba, posrećio najboljoj srpskoj teniserki Jeleni Janković, koja je po ko zna koji put ove sezone, svrstana u grupu u kojoj se nalazi i najbolja svetska igračica Belgijanka Žistin Enan. Naime, na turniru na koji je plasman obezbedilo samo osam najboljih teniserki, mesto se, prvi put u istoriji, našlo i za dve srpske takmičarke Jankovićevu i Anu Ivanović, ali sudeći prema žrebu manje sreće je imala Jelena.

Poslednji Masters u sezoni nije se, barem prilikom žreba, posrećio najboljoj srpskoj teniserki Jeleni Janković, koja je po ko zna koji put ove sezone, svrstana u grupu u kojoj se nalazi i najbolja svetska igračica Belgijanka Žistin Enan. Naime, na turniru na koji je plasman obezbedilo samo osam najboljih teniserki, mesto se, prvi put u istoriji, našlo i za dve srpske takmičarke Jankovićevu i Anu Ivanović, ali sudeći prema žrebu manje sreće je imala Jelena. Pored Enan, sa kojom se na čak šest turnira u tekućoj sezoni susrela i ima apsolutno negativan skor u tim duelima, u žutoj grupi, u koju je smeštena, nalaze se još i Serena Vilijams i Ana Čakvetadze, dok se u crvenoj grupi pored Ivanovićeve nalaze zauzeti Svetlana Kuznjecova, Danijela Hantuhova i Marija Šarapova.
– Svako želi da završi sezonu na najbolji mogući način, pa i ja. Sve igračice će biti motivisane, konkurencija je veoma jaka, što je i logično, jer će u Madridu učestvovati sama elita. Svaki meč će biti težak i u svakom će biti potrebno pružiti svoj maksimum – istakla je Jankovićeva.
Na turniru čiji je nagradni fond 3.000.000 dolara i koji se od 6. do 11. novembra igra u Madridu teniserke će igrati po „raund robin“ sistemu – svako sa svakim, a potom će po dve najbolje iz obe grupe obezbediti plasman u polufinale, pri čemu će se sastati prvoplasirana iz jedne sa drugoplasiranom iz druge grupe, a svi mečevi se igraju u tri seta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari