Srpska teniserka Ana Ivanović u 2007. po oceni WTA ostvarila je najveći i najbrži napredak. Pobednica u Indijan Velsu dobila je, dakle, isto priznanje kao i Novak Đoković dva dana ranije, ali za razliku od njega Ivanovićeva je nagrađena i za fer plej. Ovo priznanje srpska teniserka dobila je na osnovu glasova koleginica.

Srpska teniserka Ana Ivanović u 2007. po oceni WTA ostvarila je najveći i najbrži napredak. Pobednica u Indijan Velsu dobila je, dakle, isto priznanje kao i Novak Đoković dva dana ranije, ali za razliku od njega Ivanovićeva je nagrađena i za fer plej. Ovo priznanje srpska teniserka dobila je na osnovu glasova koleginica. Na spisku nagrađenih na svečanosti u Majamiju našlo se šest teniserki.
Titulu igračice godine ponela je neprikosnovena Belgijanka Žastin Enan. Ovo laskavo priznanje najbolja igračica sveta osvojila je drugi put u svojoj karijeri. U toku prethodne sezone sjajna Enan je osvojila 10 od 14 turnira, a uz to ušla je u istoriju kao prva teniserka koja je u toku jedne takmičarske godine inkasirala preko pet miliona dolara. Belgijanka je, takođe, na još jednoj „večnoj“ listi. Naime, ona je jedna od devet teniserki koja je osvojila više od sedam gren slem titula.

Đoković igrao sinoć, Ivanovićeva i Jankovićeva danas

U drugoj rundi Soni Erikson opena Srbija će imati čak pet predstavnika u singl konkurenciji. Janko Tipsarević i Viktor Troicki uspešno su prebrodili prvo kolo, međutim, u nastavku turnira očekuje ih veoma težak posao. Tipsarević će igrati protiv 29. nosioca, Španca Fernanda Verdaska, dok Troickom sledi duel sa Amerikancem Endijem Rodikom, šestim nosiocem turnira. Najbolji srpski teniser Novak Đoković sinoć je počeo borbu za odbranu titulu. On je za treće kolo igrao protiv kvalifikanta Južnoafrikanca Kevina Andersona. Naše teniserke, Ana Ivanović i Jelena Janković danas će izaći na teren. Ivanovićeva će igrati protiv Francuskinje Emili Loa, a Jankovićeva protiv Šveđanke Sofi Arvidson. Drugi nosioci u dublu, srpsko-kanadska kombinacija Nenad Zimonjić i Danijel Nestor u Majamiju će startovati mečom protiv Kaljerija (Argentina) i Gonzalesa (Čile).

– Osvajanje ovog priznanja je za mene velika čast. Prethodna godina bila je jedna od najuzbudljivijih u mojoj karijeri. Odlično se osećam i uživam u ovoj igri – rekla je Enan. Priznanje za najbolje u dubl konkurenciji dobile su Kara Blek i Lizel Huber. Huberovoj je dodeljena i nagrada za aktivnosti van terena i doprinos u dobrotvornom radu.
Nije bilo puno razmišljanja oko toga kome dodeliti nagradu za najveći napredak. Ana Ivanović je u 2007. godini odigrala svoje prvo gren slem finale i tako postala prva Srpkinja kojoj je to pošlo za rukom. Povratnik godine je nekada prva teniserka sveta Lindzi Devenport, koja se na teren vratila posle 11 meseci pauze zbog rođenja deteta. Devenportova je osvojila turnire na Baliju i Kvebeku, a takođe je učestvovala u polufinalu Opena u Kini.
Mađarica Agnješ Savaj je proglašena za „novajliju godine“, s obzirom na to da je osvojila prve titule u karijeri, učestvovala u četvrtfinalu jednog gren slema, pobedila tri teniserke iz TOP 10. Sa 185. mesta na WTA u toku jedne sezone ona je stigla do TOP 20.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari