Iz Zreča u Split 1Foto: Rukometni savez Srbije

Najbolji rukometaši Srbije u izboru selektora Jovice Cvetkovića prvog dana ove nedelje napustili su svoju pripremnu bazu SC Kovilovo u Beogradu i preselili se u terme Zreče u Sloveniji.

Odakle će se u četvrtak preseliti u Split, da bi dan posle počeli svoje učešće na Evropskom prvenstvu u komšijskoj nam Hrvatskoj.

Stručni štab je na ovaj put odveo 22 igrača, među njima i Rastka Stojkovića, jer je iskusni pivotmen na svoju ruku odložio operaciju kolena i ostao u konkurenciji za srpski tim na EP. U toku je finalizacija radova na odbrani i napadu, jer nijedan segment igre nije bio na zavidnom nivou u porazima na kontrolnim utakmicama sa Švajcarskom, Rumunijom i Makedonijom, a „orlovi“ uz treninge u Sloveniji imaju i dva test meča sa reprezentacijom nekadašnje jugoslovenske republike (sinoć u Murskoj Soboti i danas u Velenju).

– Očekujem da podignemo renome i reputaciju na ovom prvenstvu. Teško je zaslužiti poštovanje, ali moramo sve da ostavimo iza sebe i spremimo se za ono što nas čeka. Utakmica sa Hrvatskom je najmanje važna. Igraš protiv domaćina koji ima želju da uzme medalju i, realno, očekuješ da ima pomoć publike i sudija. Daćemo maksimum u petak, ali moramo se skoncentrisati na mečeve sa Šveđanima i Islanđanima. Prvi su možda i najkvalitetnija ekipa u grupi… Naravno, dosta toga zavisiće od našeg zdravstvenog biltena i umora – analizira i predviđa stvari na svoj način Rastko Stojković, pre premijere sa Hrvatima 12. januara od 20 sati i 30 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari