Izdvajamo za TSC: Vest Hem ima specijalca za gostujuće terene 1Foto: AP/Frank Augstein

Vest Hem u prošloj sezoni nije imao nikakvu šansu da se domogne Evrope kroz domaća takmičenja u Engleskoj, jer je u oba kupa ispao rano, a u Premijer ligi je bio tek 14.

Ali, igraće pod krovom UEFA, i to u grupi Lige Evrope s vicprvakom Srbije TSC, budući da je to pravo stekao kao osvajač Lige konferencije.

Na evrotrofej je čekao 58 godina. Kup pobednika kupova mu je završio u vitrinama 1965.

Ako se po jutru dan poznaje, londonski tim će igrati zapaženiju ulogu ove sezone.

U četvrtom kolu Premijer lige savladao je povratnika u najbolje društvo Luton u gostima s 2:1, pa je s trećom uzastopnom pobedom i remijem na igralištu Bornmuta na početku skupio deset bodova. Toliko ih je u prve četiri utakmice u sezoni Premijer lige imao samo 1999, nekoliko meseci pošto je bio jedan od tri tima koji su podelili zvanje pobednika Intertoto kupa.

I na trećem meču u gostima strelac je bio engleski napadač Džerod Bouen (26). Da jedan igrač Vest Hema najmanje po jednom zatrese mrežu u prve tri utakmice u gostima od početka prvenstva nije bilo od izvesnog Nika Votsona 1930.

Bouen, strelac pobedonosnog pogotka u 90. minutu u finalu Lige konferencije protiv Fiorentine u Pragu, u celoj prošloj ligaškoj sezoni na Ostrvu triput je zatresao mrežu.

Sad su mu se karte otvorile, a pošto je počeo da se u gostima oseća kao kod kuće, na njega treba posebno motriti u Bačkoj Topoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari