Između dolazaka i odlazaka 1Foto: STARSPORT

Loš klupski UEFA koeficijent i slab rejting srpske Superlige učinio je da fudbaleri Crvene zvezde ovosezonsku evropsku odiseju počnu u jeku hvatanja kondicije i postavljanja kontura sastava i igre, pa nije moguće da u top formi dočekaju prvih 90 minuta dvomeča uvodnog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, sa Florijanom sa Malte, ovog četvrtka u Beogradu.

– Mnogo vremena je potrebno igračima da se uigraju. Dosta je tu tandema koji treba da se upoznaju i „vežu“, ne samo u najviše izmenjenoj zadnjoj liniji… Imam dosta dilema oko postave i imam ih stalno. Imam igrače koje imam, njima su pridodati neki mladi momci, kako bi osetili kako je to pripremati se sa prvim timom. Videću šta je najbolje i u zavisnosti i od protivnika odlučiću ko će igrati – nalazi se između čekića i nakovnja novi trener Vladan Milojević.

Poseban remetilački faktor u radu su brojni dolasci novajlija i „samo što ne odu“ status nemalog broja starosedelaca. Poput Mičela Donalda i Damijena le Taleka, startera iz „veze“, za čije razduživanje opreme su zainteresovani i oni i klub.

– Očekujem ne samo od njih dvojice, nego i od svih ostalih da pruže više, jer su profesionalci i moraju da budu fokusirani na Crvenu zvezdu. Prelazni rok traje do 31. avgusta… Ne želim i neću da imam nezadovoljne igrače. Ko izrazi želju da napusti klub sigurno će otići. Svaka dobra ponuda za njih biće analizirana. Dotle tražim svačiji lični maksimum u datim okolnostima.

Crveno-beli su već doveli dva Brazilca i tri domaća igrača, osveživši poslednju i središnju liniju tima, ali bivši strateg Panioniosa i Čukaričkog ne zaključuje pazar.

– Imamo dosta želja, ali pitanje je koliko je realno da nam se ispune. Znam samo koji mi profili igrača još trebaju. Jako mi je bitno da daju sve od sebe na terenu. Igra se 90 minuta, dešavaju se i greške, ali hoću da svi koji i posle 31. avgusta ostanu uvek daju svoj maksimum. Da bi to mogli moraju da budu zadovoljni u klubu, i takve ću i tražiti. Kao što još tražim idealnu formaciju – kaže Zvezdin šef struke posle poraza od Zete i remija sa selekcijom Užica i Rudarom iz Pljevalja na Zlatiboru.

Plavšić na pragu Sparte

Srđan Plavšić se vratio sa Evropskog prvenstva mladih selekcija, ali to ne znači da će se priključiti Crvenoj zvezdi, jer je na pragu češke Sparta. Pregovori su pri kraju i ako posao ne pokvari neki drugi klub krilni vezista bi već danas mogao na lekarske preglede. A onda i potpisivanje ugovora, vrednog oko milion i po evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari