Izranjavana Zvezda gost Virtusa koji je uzeo mah: Teodosić i Nejpir moraju da budu nosioci timske igre, a ne individualne 1Foto: Starsport

U NBA ritmu utakmica ove nedelje u Evroligi Zvezdini košarkaši, kao i Partizanovi, nemaju vremena da jadikuju zbog poraza, a utisci o prethodnom meču sleći će im se u avionu, na putu ka sledećem megdanu.

Crveno-beli su pretrpeli drugi uzastopni poraz, a prvi pred svojom publikom, što unosi nemir u raspirena očekivanja njihovih navijača. Monako sa Sašom Obradovićem na klupi prenuo se u Beogradu posle dva uvodna neuspeha ne zato što je bio ubedljivo bolji nego zato što je domaćin imao usku lepezu timske igre.

„Bilo je previše individualnih rešenja, nedostajao je pas više“, našao je uzroke krilni centar Luka Mitrović, koji zbog dugogodišnjeg staža u Zvezdi ima i puno pravo da ukaže na stranputice i pouzdanu dioptriju da sagleda kada igra nije u saglasju s pretenzijama.

To o čemu on predočava izgledalo je protiv francuskog prvaka ovako: oba igrača od kojih se očekuje da povežu redove i da daju krila timu Miloš Teodosić i Šabaz Nejpir su šutirali za tri pooena 1-7, a Hanga, takođe jedan od oslonaca trenera Duška Ivanovića, 1-4. Tri trojke iz 18 često brzopletih pukušaja ili ni 14 odsto poražavajući je učinak koji je crveno-bele udaljavao od pobede.

Zvezda u petak u 20.30 časova igra u Bolonji, jednom od najkošarkaškijih gradova Evrope. Njen domaćin Virtus je u potpuno drugačijem raspoloženju – uhvatio je mah. Pripale su mu poslednje dve utakmice. Ostvario je i prvu pobedu pred svojim gledalištem. Savladao je Albu sa 87:76 (gruzijski krilni centar Tornike Šengelija postigao 26 poena). Pred njim je u Kneževini pao Monako, a Žalgiris se u Bolonji izvukao u penal-završnici.

„U Evroligi nema predvidljive utakmice. Protv Albe smo bili dobri, ali još se upoznajemo i uigravamo. Sezona je duga, ova nedelja je naporna. Već moramo da se resetujemo za sledeći zahtevan duel“, poručuje bek Alesandro Pajola da se nema kad da se divani na lovorikama.

Na put nije krenuo Dalibor Ilić, koga je zahvatio grip. Zvezdu je snašao i problem s avionskim prebacivanjem na poprište. Umesto da se u Minhenu ukrca ka Bolonji, taj direktan let je otkazan. Prvo se moralo do Milana pa autobusom 215 kilometara dalje.

Biće to prva utakmica dojučerašnje Zvezdine uzdanice Ognjena Dobrića protiv kluba koji ga je iznedrio i prvi Teodosićev meč pred publikom čiji je ljubimac bio prethodne četiri godine i kojoj je osvežio sećanje na šampionske godine u Evropi (1998, 2001) kao najzaslužniji za trofej u Evrokupu 2022. u finalu s Bursom upravo u Bolonji i plasman u Evroligu na osnovu toga.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari