Izvinjenje što se sve pojavilo u medijima 1Mirko Vičević foto Peđa Milosavljević /Starsport

Navijači Crvene zvezde su, nezadovoljni dolaskom crnogorskog vaterpolo trenera hrvatske nacionalnosti Mirka Vičevića, na utakmici protiv Šapca 5. februara razvili transparent „Šiptar, Hrvat, Balija nije moja bratija“.

Vaterpolo savez Srbije je već sutradan osudio ponašanje navijača i najavio pokretanje postupka protiv odgovornih lica, a BVK Crvena zvezda se oglasila posle pet dana saopštenjem u kojem je nejasno šta je klub preduzeo po tom pitanju, ali i zašto se na njega toliko čekalo.

Na početku se protokolarno navodi da klub promoviše sportske vrednosti i poštuje statutarne odluke Sportskog društva Crvena zvezda, svoje statutarne odluke(!?) u skladu sa interesima Vaterpolo saveza Srbije.

BVK Crvena zvezda je prepoznala u Mirku Vičeviću legendu vaterpolo sporta koji svojim sportskim zalaganjem i autoritetom može da opravda navedene vrednosti i ciljeve našeg kluba u narednom periodu. BVK Crvena zvezda snosi najveću odgovornost za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport. U ime kluba i u svoje ime, se članu kluba, svom klupskom kolegi i prijatelju Mirku Vičeviću javno izvinjavam kao i celokupnoj sportskoj javnosti zbog uznemiravanja i pominjanja Mirka Vičevića i BVK Crvena zvezda u medijama u kontekstu koji nije u vezi sa sportom i odgovornost preuzimam na sebe”, piše u saopštenju koje je potpisao direktor kluba Igor Milojević.

Zvuči neverovatno da se klub izvinjava Vičeviću i javnosti, ne zbog onog što se desilo, već što se sve pojavilo u medijima “u kontekstu koji nema veze sa sportom”.

Navijači koji su izneli svoj protest u toku utakmice mirno su napustili tribine, bez incidenta ili uvreda na račun prisutnih delegata, sudija i publike koja se zatekla na utakmici BVK Crvena zvezda i VK Šabac“, zaključuje se u saopštenju Zvezde i sugeriše da je, valjda, sve moglo da se završi još gore. Jer zašto bi se, inače, naglašavalo nešto što je sasvim uobičajeno, da “navijači mirno napuste tribine”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari