Izvređao predsednika da bi dobio otkaz: Konteu odbrojani dani u Totenhemu 1Foto: EPA-EFE/ MATTEO BAZZI

Antonio Konte nije birao reči nakon remija Totenhema na gostovanju Sautemptonu i ispuštena dva boda, uprkos vođstvu od 1:3 (3:3).

Imao je visoka očekivanja temperamentni Italijan po preuzimanju Totenhema. Nadao se da će moći da nadogradi tim skupim pojačanjima i da postane konkurentan u borbi za trofeje.

Ipak, kako je vreme prolazilo, Konte je shvatao da klub iz Londona nema kapacitet da može da se nadmeće sa Mančester sitijem i Liverpulom, pre svih.

Tekuća sezona deluje košmarno po „petlove“ koji su u poslednje vreme ugrozili i sam plasman u Ligu šamnpiona, naredne sezone.

Istovremeno, Konte određeni period nije ni vodio ekipu zbog operacije slezine. Nakon operativnog zahvata morao je da ostane kod kuće u Italiji što se sigurno odrazilo na disciplinu u ekipi.

Pisalo se u poslednje vreme o nezadovoljstvu Kontea, planovima u kojima sebe više ne vidi na klupi Totenhema, međutim, posle remija u Sautemptonu, gotovo svi engleski mediji obaveštavaju javnost da su Italijanu dani na klupi ekipe odbrojani.

Stručnjak iz Lećea, na konferenciji posle utakmice, bio je izuzetno kritički nastrojen prema svojim igračima. Nazvao ih je sebičnjacima, međutim, u naletu besa, „opleo“ je i po predsedniku kluba Daniju Leviju.

To je bila jasna poruka da više ne želi da ostane u Totenhemu, smatra engleska fudbalska javnost.

Konte je odmah posle meča spakovao stvari i otišao za Italiju.

Klupsko rukovodstvo je već održalo sastanak u ponedeljak razmatrajući opciju prema kojoj bi Konte mogao da dobije otkaz.

Telegraf piše da je odluka već donešena i da bi do kraja nedelje Konte trebalo da bude obavešten da više nije šef struke „pevaca“.

Njega bi do kraja tekuće takmičarske godine trebalo da zameni Rajan Mejson, s obzirom na to da većina relevantnih trenerskih asova ne želi da nasledi Italijana usred sezone.

Nekadašnji fudbaler Totenhema već ima slična iskustva pošto je bio privremeno rešenje i kada je Žoze Murinjo dobio otkaz na klupi ekipe iz Londona.

Nakon imenovanja Kontea za šefa struke, Mejson je ostao u njegovom stručnom štabu, a po svemu sudeći, biće i njegov privremeni naslednik.

Totenhem je i dalje četvrti na tabeli Premijer lige, sa dva boda prednosti u odnosu na Njukasl, ali i dve utakmice više odigrane.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari