Jači od povreda i Solnoka 1Foto: Starsport

Borio se Partizan protiv sebe i protivnika koji kvalitativno nije u dosluhu sa očajnim skorom od svega jedna pobede u 11 kola Lige šampiona. Desetkovani, crno-beli su uspeli da se izdignu iznad problema; četvrtim vezanim trijumfom došli su u poziciju da se bore za jedno od dva prva mesta u Grupi E koje bi im garantovalo direktan plasman u osminu finala – 77:67.

Uvertira meča nagoveštavala je da srpski predstavnik neće biti u stanju da nametne i održava stil igre tokom svih 40 minuta. Bez povređenih: Ratkovice, Robinsona i Majstorovića trener DŽikić je sastav morao da upotpuni momcima koji gotovo da nemaju minutažu ove sezone. Jedan od njih, Slobodan Jovanović, dobio je šansu da barem defanzivno popuni prazninu nastalu u spoljnoj liniji posle povrede Vanje Marinkovića krajrem treće deonice. Mladi bek je prilikom prodora izvrnuo skočni zglob i više se nije vraćao u igru.

Ulogu drugog pleja i igrača koji u paru sa Hečerom organizuje igru umesto Ratkovice preuzeo je Pot i odigrao je sasvim solidno u ponovo samo solidno popunjenoj Hali „Aleksandar Nikolić“. Bez naročitih organizacijskih sposobnosti Subotičanin se trudio da entuzijazmom ubrza ritam i prodorom omogući lakšu egzekuciju saigračima. Defanzivno, Partizan je početkom druge deonice uspeo da rivala skoro pet minuta ostavi bez poena i da u tom periodu dođe do umirujućih 10 poena prednosti.

U igri bez preterane dinamike i naročitog kvaliteta Solnok je permanentno forsirao šut za tri poena (11/32), segmenat u kojem je Partizan sinoć bio očajan sa svega pet pogođenih trojki. Saradnja Hečera i Veličkovića bila je na zadovoljavajućem nivou. NJih dvojca su zbirno imali 11 asistencija i 23 poena, što znači da su više od dve trećine poena upravo oni iskreirali. Luković se fizičkom snagom nametnuo pod košem (14p). U prelomnim trenucima Hečer je njega tražio u reketu, dok je Veličković presečenom loptom, u jednom od poslednjih napada gostiju, tenziju spustio na nivo rutinskih pobeda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari