Jago posle trijumfa na startu serije: Verovao sam u Davidovca, bolja je atmosfera u Pioniru 1foto:Starsport

Omaleni plejmejker bio je jedan od junaka pobede Crvene zvezde protiv Partizana na startu finalne serije ABA lige (85:82).

Jago dos Santos pokazao je tokom sezone da se ne libi da bude među najodgovornijima u ekipi kada su napete završnice.

Ne samo što je u prvom meču finalne serije bio najefikasniji u Crvenoj zvezdi sa 18 poena (6as), već je u poslednjem kvartalu napravi čitav niz dobrih poteza.

Iako je navijačima utisak da je vešto rešavao mis-meč situacije prilikom preuzimanja centara Partizana, pre svega Bruna Kabokla (veliki su prijatelji), Jago je defanzivno doveo do toga rivale da nikako nisu mogli da materijalizuju visinsku razliku na niskom  postu.

– Ovo mi je najbolja košarka koju igram. Volim da igram za navijače i klub, kada vidim i osetim ovu atmosferu, srećan sam i imam više samopouzdanja, igram agresivnije. Ovo su situacije koje volim – poručio je Brazilc posle uvodnog trijumfa u finalnoj seriji ABA lige.

– Prvo mi je finale ovde, jako sam srećan zbog pobede i ovog trenutka u kojem smo.

Jago je jedan od onih igrača koji vole da više igraju u nekadašnjem Pioniru nego u Beogradskoj areni.

– Ovde je bolja atmosfera, po meni. Tribine su bliže terenu, kao u Brazilu na fudbalskim utakmicama, to mi se baš sviđa.

Tokom denitantske sezone u dresu Crvene zvezde, Dos Santos je dobro upoznao Dejana Davidovca, tako d auopšte nije sumnjao u svog saigrača prilikom izvođenja odsutnih slobodnih bacanja.

– Bio sam smiren, jer znam Davidovca, on voli takve situacije i verovao sam u njega i tim.

Daroviti plejmejker već je navikao da igra protiv svog zemljaka i prijatelja Bruna Kabokla.

– Naš odnos je dobar, mi smo najbolji prijatelji, srećan sam što igra dobre minute. Borimo se na terenu. Volim ga i volim kada se borimo na terenu.

Uprkos vođstvu u seriji, konačan cilj je još uvek veoma daleko. Druga utakmica mogla bi lako da s eispostavi kao ključna.

– Moraćemo da popravimo igru u odbrani. Ovo je finale, Partizan igra jako dobru odbranu i mi moramo da budemo dobri u defanzivi. Kako nam stručni štab kaže, mi to moramo da igramo i popravimo odbranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari